Magazin

Akrep dizisi neden erken final yaptı? Finalde neler yaşandı?

Başrollerini Demet Akbağ ve Evrim Alasya’nın paylaştığı Akrep dizisi 17 Haziran akşamı 26.bölümüyle ekranlara veda etti. Anne ve kızın savaşını konu alan dizinin final fragmanı şok etkisi yaratıp büyük merak uyandırmıştı, erken final kararı ise akıllara neden sorusunu getirdi.

2020 Aralık ayında ilk bölümüyle ekranlara gelen Akrep dizisi 26. bölümünde final yapıyor. Dizinin neden final yaptığına dair yapım şirketi 1141 Production’dan bir açıklama gelmedi. Ancak hem oyuncu kadrosu hem de senaryosu sayesinde büyük beklentilerle başlayan dizinin hedeflenen reytingleri alamaması nedeniyle Star TV’nin final kararı aldığı konuşuluyor. Mükemmel oyuncu kadrosu ve umut vadeden senaryosuna rağmen reytinglerin giderek düşmesini hikayeyi hızlı tüketmelerinin sonucu olduğunu düşünüyorum.

Final bölümünde neler oldu?

Dizinin ilk bölümünden beri Perihan Emgen ve Ferda karakterinin sınır tanımayan savaşına tanık oluyoruz. Ferda tam da Emgen soyadına kavuşmuşken, izleyiciler savaş bitti diyerek rahat bir nefes almış ve anne kız sahnelerinin duygusallığına tanık olurken final fragmanı bomba etkisi yarattı. Perihan Emgen kanser olduğunu öğrendikten sonra hem şirketi hem de aileyi Ferda’ya emanet alma kararı almıştı. Kaybettikleri yılların acısını çıkarıyorlardı birlikte. Final bölümünde ise seyirci iki kez nefesleri tuttu diyebiliriz. İlk olarak Ferda’nın hastane sahnesinde zehir dolu şırıngayı hazırlaması Perihan Emgen’i öldürebileceği düşüncesini doğurdu. Sonradan Ahmet Karadağ’ın intikamını aldığını anlamış olduk.

Demet Akbağ finalde yine oyunculuğunu konuşturdu. Ferda’yı öldürdüğü o sahnede ailesini korumak için kendi elleriyle kızını zehirleyen anneye hayat veren Akbağ seyirciye katarsis yaşattı. Ferda’nın yıllarca babası bildiği adamın gerçek babasının oğlu olduğunu öğrenmesi de bir darbe daha yarattı.

Evrim Alasya Kimdir?

 

Kırmızı Oda’da hayat verdiği Meliha karakterindeki başarısıyla adından söz ettiren Evrim Alasya, Akrep dizisinde de dikkatleri topladı. Ferda ve Meliha gibi iki farklı ucu başarıyla seyirciye yansıttığını düşünüyorum. İki karakterin tek ortak noktası annelerine kırgın ve geçmişleriyle kavgalı olmalarıydı. Meliha annesi gibi olmamaya çalışarak, etrafındakileri koruma çabası içinde veda etti hayata. Ferda ise ondan alınan çocukluğunun hesabını sorma hırsıyla yaktı çevresini. İki kadının acıları benzerdi ama başa çıkma yöntemleri bambaşka. Bir oyuncu için farklı karakterlere, uç noktadaki hayatlara dokunabilmek gerçek başarı olsa gerek.

Meliha Karakterinin Hikayesi

Meliha, küçük yaşlarda annesi, babası ve ablasını kaybetmiş. Hayat mücadelesi daha küçük yaşta omuzlarına yüklenen Meliha kardeşlerini büyütüyor. Sonrasında Namık isminde bir kişiyle evleniyor. Namık’ın oğlu Necdet yıllar sonra Meliha’ya aşık olduğunu açıklıyor. Meliha, 16 yaşındaki kızı Melek’i bir yangında kaybettiğini dizide anlattı.

EVRİM ALASYA TİYATRO OYUNLARI

Androcles ve Aslan
Mutluluk Dağıtan Eskici
Mavi Pullu Balık
Yel Değirmeni
Fırtına
Ben Bir Kurbağayım
Küçük Kız ve Yıldız
Ayrılık
Deli Dumrul
Atinalı Timon
7 Şekspir Müzikali
Don Juan’ın Gecesi
İki Bekar

 EVRİM ALASYA DİZİLERİ VE FİLMLERİ

Akrep 2020- Ferda (Dizi)
Kırmızı Oda 2020 -Meliha Kınık (Dizi)
Koca Koca Yalanlar 2018- Müjgan (Dizi)
Güneşin Kızları 2015-2016 Güneş Yılmaz/Güneş Mertoğlu (Dizi)
Benim Adım Gültepe 2014 -Suna (Dizi)
Muhteşem Yüzyıl 2012- Ayşe Hafsa Sultan (gençliği) (Dizi)
Gönülçelen 2010 -Balçiçek (Dizi)
Muro 2008 -Fidan (Film)
Gece Sesleri 2008-Neslihan (Dizi)
Başka Semtin Çocukları 2008- Evrim (Film)
Ihlamurlar Altında 2005 -Sema (Dizi)