GündemManşet

Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması bugün kaldırılacak mı?

Türkiye’de corona virüsü salgını devam ediyor. Bu nedenle hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması da sürdürülüyor. Azalan vaka sayıları ve artan aşılama sonrası vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman kalkacağını merak ediyor. Peki, hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak mı?

Vatandaşların gözü kabine toplantısında. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantıda hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesi masaya yatırılacak. Bu kapsamda hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının saat 22.00’den 23.00’e veya 00.00’a çekilmesi, pazar günü kısıtlamasının kaldırılması tartışılacak.
Kabine Toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka, hasta, ağır hasta ve vefat sayıları, aşılama takviminde gelinen aşama ve yerli aşı geliştirme çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunacak.

Türkiye’de kaç vaka var?

Sağlık Bakanlığı 20 Haziran verilerine göre, son 24 saatte 213 bin 297 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 091 kişinin testi pozitif çıktı, 63 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Virüsten kurtularak sağlığına kavuşanların sayısı ise 4 bin 219 olarak açıklandı.