Kamu

e-Devlet üzerinden hizmet dökümünüzü kontrol edin: Eğer sigortanız bu tarihten önce başladıysa…

Vatandaşlar tarafından en önemli konulardan birisi de emeklilik. Çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olacaklarını merak ediyorlar. Son yapılan düzenlemeler ile beraber sigorta başlangıcı 1999 öncesi olanlar için erken emekli olabilirler. E-Devlet üzerinden hizmet dökümünüzü kontrol ederek erken emekli olup olmayacağınızı anlayabilirsiniz.

Vatandaşlar erken emekli olmak istiyorlar. Türkiye’de 23 Mayıs 2002 tarihine kadar 15 yıllık sigortalılık süresini ve 3600 prim gününü tamamlayan kadınlar 50 yaşında emekli olabiliyorlar. Sigortalılık süresini ve prim gün sayısını tamamlayan erkekler ise 55 yaşında emekli olabiliyorlar. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlar olan vatandaşların emekli olabilmek için , 15 yıllık sigortalılık süresini ve 3600 prim gününü tamamlaması gerekiyor.

Hizmet dökümü kontrol etme

4A,4B,4C hizmet dökümü sorgulamasını e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde sunulan hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir. E-Devlet sistemine girişler T.C. kimlik numarası ve şifre bilgisi ile gerçekleştirilmektedir.