Gündem

Son dakika: Aşı sırası 18 yaş üstüne geldi! Bakan Koca gün verdi

Son dakika… Aşılama hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada aşı sırasının 18 yaş üstüne geldiğini duyurdu. Buna göre, 18 yaş üstü kişiler 25 Haziran Cuma gününden itibaren aşı randevularını alabilecek.

AŞI SIRASI 18 YAŞ ÜSTÜNE GELDİ

Bakan Koca açıklamasında ”Cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. Yani cumadan itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes randevu alabilir olacak.” dedi.

MHRS, e-NABIZ VE TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu alabilmek için öncelikle kişinin Covid-19 aşısı için aşı grubunda olup olmadığını sorgulaması gerekiyor. Aşı sorgulamasını e-Nabız hesaplarına girerek “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından kolaylıkla yapabilirken, aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atarak da aşı sırasının size gelip gelmediğini sorgulayabilirsiniz. Bu basamağın tamamlanmasının ardından aşı randevusunu e-Nabız üzerinden MHRS’ye bağlanarak ya da MHRS web, mobil uygulamalarını kullanarak ya da ALO182 hattını arayarak alabilirsiniz.

Randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.