GündemSağlık

Covid 19 aşısıyla ilgili şok açıklama!

İlk günden beri kitleleri ikiye ayıran aşı tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. Koronavirüs (Kovid-19) aşılarında kullanılan mRNA teknolojisinin mucidi Dr. Robert Malone, aşılar ile ilgili çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Yaklaşık iki yıldır gündeme oturan ve hayatları etkileyen pandemi nedeniyle 4 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Koronavirüs bilim dünyasının da neredeyse tüm enerjisini buraya ayırmasına neden oldu. Binlerce bilim insanı ve kuruluş salgına son vermek için pek çok araştırmaya imza attı ve atmaya devam ediyor. Bunun meyvelerini ise almaya başladık. Aşılama son dönemde hız kazandı. Ancak aşılar ile ilgili tartışmalar bir türlü bitmiyor.

Koronavirüs aşısında kullanılan mRNA teknolojisinin mucidi Dr. Robert Malone, ‘Hükümet riskler konusunda şeffaf değil’ dedi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, gençlerin aşı yaptırmaya zorlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Malone, 18-22 yaş aralığındaki kişilere atıfta bulunarak, ‘Bu kişilerde faydaların risklerden daha ağır bastığını düşünmüyorum. Ama ne yazık ki risk fayda analizi yapılmıyor’ dedi. Malone şu ifadeleri kullandı; ‘Riskler olduğunu biliyorum ama verilere erişimimiz yok. Dolayısıyla, özellikle deneysel aşılar olduğu için, insanların aşıları kabul edip etmemeye karar verme hakkına sahip olduğu görüşündeyim.’