Eğitim

Sınava girenler dikkat! ÖSYM Başkanı Aygün’den YKS açıklaması..

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “2021-YKS’nin ilk aşaması olan TYT oturumu tüm sınav merkezlerimizde başarıyla tamamlanmıştır. Bu oturumda görev alan tüm görevlilerimize teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Aygün, “Yarın uygulayacağımız AYT ve YDT oturumlarına katılacak adaylarımıza başarılar, görev alacak sınav görevlilerimize de kolaylıklar dilerim” paylaşımında bulundu.

İki öğrenci sınava alınmadı

İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı heyecanı yaşandı. Kapılar kapandıktan sonra gelebilen 2 öğrenci ise sınav binasına alınmadı. Silivri’den geldiğini söyleyen Gökhan Karaman, “Silivri Gümüşyaka’dan geliyorum. İkametim burada diye burası çıktı. 4 dakika geç kaldım. Yolda beklenmedik bir aksilik çıktı. O yüzden geç kaldım. 2 senelik emek gitti. Seneye bir daha gireceğim” dedi.

Kızı içeri girdikten sonra ağlamaya başlayan bir veli de kameralara yansıdı. Gözyaşları içinde konuşan Nazmiye Kara, “Çocuklarımız iyi. Gerçekten çok iyiler. Çok iyi hazırlandılar. O ağlamadı, ben o girdikten sonra sinirlerim boşaldı artık. Allah emeklerini zayi etmesin” diye konuştu.