Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi’ne kritik uyarı: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Temmuz hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’ne saat verilerek uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle saat 11.00 ile 16.00 sıralarında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin dışarı çıkmaması belirtildi.

SICAKLIK UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin ortalama 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 34°C
Az bulutlu

MANİSA °C, 41°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Artvin çevreleri, Rize’nin, Trabzon’un, Giresun’un ve Ordu’nun iç kesimleri ile Bingöl’ün ve Erzincan’ın doğu kesimleri, Hakkari’nin kuzeyi, Van’ın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.