GenelYaşam

Tatile gidecekler dikkat! Yer kalmadı..

Türkiye’de bu yılın en uzun tatil dönemi olacak Kurban Bayramı için yerli turistin talebi hızlı başladı. 20 Temmuz – 23 Temmuz arasına denk gelen Kurban Bayramı, 19 Temmuz Pazartesi gününün de eklenmesiyle 9 gün olarak tatil imkanı sağlayacak.

Öncesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün de resmi tatil olmasıyla 11 günlük uzun bir tatil yapılabilecek. Bu kapsamda Akdeniz ve Ege’de açık olan tesislerin yüzde yüz doluluklarla hizmet vereceği tahmin ediliyor. Konuyla ilgili Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca, “Son yılların en iyi bayramını geçireceğiz” dedi.

Bu dönemde tatil bütçesi değerlendirmesi de yapan Ülkay Atmaca, “Türkiye turizm ülkesi olarak her dönem tatilde çok fazla seçenek barındırıyor. Her bütçeye göre bir tatil imkanı var. Tesisler bu dönemde çok zor günler geçirdi ve geçirmeye devam ediyor; ancak mesela Antalya bölgemizde gecelik 200 – 400 lira arasında da çok fazla konaklama tesisi var, binlerce euro olan da var” diye konuştu.

Her yer şimdiden doldu

Dalaman, Fethiye, Köyceğiz gibi ciddi turist ağırlayan bölgeleri değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, 15 – 25 Temmuz arasında konaklama tesislerinde yer kalmadığını söyledi.