Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi dikkat: Saat verilerek uyarıldı! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Temmuz hava durumu raporu yayımlandı. 1 Temmuz itibarıyla tüm yasakların kalkmasıyla birlikte plan yapacak vatandaşlar hava durumu haberlerini yakından takip ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’de öğleden sonra İzmir ve Manisa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Çanakkale’de de yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR VE MANİSA UYARILDI

Bölge geneli parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin zamanla parçalı yer yer çok bulutlu geçmesi beklenmektedir. Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, Balıkesir çevreleri ile İzmir ve Manisa’nın kuzey kesimlerinde öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Kuzey kesimlerde beklenen yağışların yarın (Cumartesi) da aralıklarla yer yer kısa süreli kuvvetli olmak üzere devam edeceği beklenmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, zamanla İç Ege’nin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 35°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MANİSA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile Çanakkale’nin kuzey ve doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.