Ekonomi

Bankalardan 120 Ay taksitle yarı fiyatına hacizli konut satışı! Ziraat Bankası, Vakıfbank konut satışı fırsatı

Son zamanlarda konut fiyatlarındaki ani artışlar ev hayalleri kuran vatandaşları çok üzdü! Maaşla çalışan ve birikimi olmayan vatandaşlar için yeni bir ev sahibi olmak neredeyse hayal oldu. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerde konut fiyatları tavan yaptı. Kuşadası, Çeşme, Bodrum, Didim, Fethiye, Alanya ve neredeyse tüm tatil bölgelerinde ise bahçeli evler, villalar başta olmak üzere fiyatlar ikiye hatta üçe katlandı. Yeni sıfır bir ev sahibi olmanın neredeyse hayal olduğu bu dönemde vatandaşların gözü Bankaların satışa çıkardığı uygun fiyatlı konutlar oldu. Kamu bankaları olan Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank başta olmak üzere İş bankası, QNB Finansbank, Akbank, Türkiye Finans gibi özel kuruluşların satışa çıkarttığı gayrimenkuller, konutlar ev almak isteyen vatandaşın takibine takıldı. Bu sayede hem bankaların sunduğu özel konut kredisi faizi ve 120 aya varan vade fırsatlarından yararlanıyorsunuz hem de teklif usulüyle alacağınız gayrimenkulleri daha düşük hatta bazı konutlarda yarı fiyatlara alabiliyorsunuz. Bu taşınmazların indirimli olmasının birkaç nedeni var.

BANKALAR İPOTEKLİ KONUTLARI EXPERTİZ FİYATI ÜZERİNDEN SATIŞA ÇIKARTIYOR.

Bunlardan ilki bankaların KDV mükellefi olması ve satışların KDV payı olmadan KDV indirimi yapılması. İkincisi ise bankaların ellerinde bulundurduğu hacizli taşınmazları, kişilerin kredi alabilmek için yaptırdığı ipotekli konutların satışı sayesinde elde ediyor. Bunlar da konutların expertiz fiyatı üzerinden satıldığı için %30 ile %50 arasında daha ucuza satılmış oluyor.

Vakıfbank Ziraat Bankası ve Türkiye Finans’tan nasıl hem düşük fiyatlı gayrimenkul hem de faiz avantajlarıyla kredi alabilirsiniz? İşte detayları…

Bankaların satışa çıkardığı hacizli gayrimenkulleri nasıl satın alabilirim?

Bankalardan teklif usulüyle gayrimenkul satın alarak çok daha karlı çıkabilirsiniz! Peki bankalardan gayrimenkul satın almak nedir? Bankaların satılığa çıkarttığı gayrimenkuller, genellikle bankaya borcunu ödeyemeyen kişilerin haczedilen taşınmazlarıdır. Bankalar, tabi oldukları Bankacılık Kanunu nedeniyle ana faaliyet alanı olmayan diğer alanlarla ilgilenemezler. Bu sebeple bankalar, mülkiyetleri kendi üzerlerine geçen taşınmazları bir süre sonra elinden çıkartmak zorunda kalır.

Avantajları neler?

Bankalardan gayrimenkul almanın önemli bir avantajı vardır. bu avantaj ise alacağınız taşınmazın piyasa fiyatına göre çok daha uygun olmasıdır. Bunun nedeni ise bankaların KDV mükellefi olmamalarıdır. Teklif usulüyle çalışan bankalar, söz konusu gayrimenkule en yüksek fiyatı veren kişiye taşınmazı satar. Ayrıca bankalardan satışa çıkan gayrimenkul sadece ev değildir. Konut, işyeri, arsa ve tarla gibi pek çok taşınmaz bankaların satılacaklar listesinde yerini alır. Ayrıca bankaların konut kredilerini kullanarak da hem bankalardan taşınmaz satın alabilir hem de çok düşük faiz oranlarıyla kira öder gibi ev, işyeri sahibi olabilirsiniz!

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası da gayrimenkul satışı yapan kurumlardan biri, arsalardan apartman dairelerine, işyerlerinden dükkanlara kadar pek çok farklı taşınmazın satışını yapan Ziraat Bankası’ndan. Ayrıca Ziraat Bankası KDV mükellefi değilir, bu yüzden de gayrimenkul satışlarında KDV ücreti de yoktur. Bu sayede alacağınız gayrimenkulleri piyasa fiyatının çok daha altından satın alabilirsiniz.

VakıfBank

VakıfBank ise hem size ucuz ev satıyor hem de düşük faiz oranıyla kredi vererek kira öder gibi ev sahibi olmanızı sağlıyor. %1,37’lik düşük faiz ve 120 aya varan vade seçenekleri ile istediğiniz konutu, arsayı, işyerini ya da tarlayı satın almanıza olanak sağlıyor. Ancak %1,37’lik faiz oranı sadece VakıfBank’ın satışa sunduğu taşınmazları satın alan kişiler için geçerli olacak.

Türkiye Finans

Türkiye Finans Bankası ise %0,69’dan başlayan faiz oranıyla tüm Türkiye’ye mülk satmak konusunda ne kadar kararlı olduğunu bizlere gösteriyor! Hem %50’ye varan fırsatlarla ucuz taşınmaz satışı gerçekleştiren Türkiye Finans hem de %0,69 faiz oranı ve 120 aya varan vade fırsatıyla tüm Türkiye’nin yüzünü güldürüyor. Tabii bu kredi fırsatı sadece Türkiye Finans’ın satışa sunuğu taşınmazları alanlar için geçerli olacak. 12 aydan 60 aya kadar %0,69 faiz fırsatı sunan Türkiye Finans, 60 ayda 120 aya kadar vade de ise %0,79 faiz oranıyla karşımıza çıkıyor.