Eğitim

Sabancı Vakfı maddi desteğe ihtiyacı olanlara karşılıksız 780 TL burs veriyor!

Bu sene üniversite okumak için sınavlara katılan öğrenciler burs araştırmalarına başladılar. Sabancı Vakfı başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak burs veriyor. Peki, burs başvurusunda bulunmak isteyenlerin hangi şartları sağlaması gerekiyor?

İnternet sayfalarında en çok araştırılan konulardan birisi de burs ödemeleri. Bu yıl sınava katılan öğrenciler burs araştırıyorlar. Öğrenciler burs ödemesi yapan Vakıflardan birisi de Sabancı Vakfı. Bu sene henüz burs açıklaması yapmayan Sabancı Vakfı, 2020 yılında 780 TL karşılıksız burs ödemesi yaptı.

Sabancı Vakfı burs açıklaması

“Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen yurt içindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak vakıf/özel üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenci ile kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen yurt içindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak vakıf/özel üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.”

Burs şartları

Burs, Türkiye’de lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.

Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.

Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise www.e-bursum.com web sitesi üzerinden kabul edilmektedir.

Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 780 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.

Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir. Ancak mezun bursiyerler gönül borcunu ödemek için dilerlerse burs almakta olan öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabilir.