Ekonomi

Akbank’ta hesabı olanlar para çekemeyecek mi?

Akbank’ta hesabı bulunan herkesi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Banka ana bilgisayarındaki teknik sorun nedeniyle internet, mobil bankacılık ve ATM işlemleri etkilendi. Bu nedenle vatandaşlar para çekme işlemi yapıp yapamayacaklarını merak ediyorlar.

Akbank’ta ana bilgisayarındaki teknik sorun nedeniyle saatlerdir işlem yapılamıyor. Bu nedenle özel banka müşterilerini ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

“Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Kredi kartları ödemeleri ertelendi

06.07.2021 tarihinde başlayan ve devam eden bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler ile ilgili olarak;

Ekstre ödemesi 06.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından bir gün ötelenmiştir.

Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.

Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.
Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Gelişmelere paralel olarak ilave önlemler alınacaktır.