GündemKamu

Kurban Bayramı’nda harçlık verilecek mi? İçişler Bakanlığı duyurdu

Yüzlerce kişi Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla başvuru yaptıkları pandemi sosyal destek yardımının yatacağı tarihi merak etmeye başladı. Vatandaşlar E-Devlet üzerinden pandemi sosyal destek yardımını sorgulama yaparak öğrenebilecekken diğer yandan da  500 TL Kurban Bayramı harçlığını da merak ediyor. İçişleri Bakanlığı’ndan bu konu ile ilgili açıklama geldi.

500 TL KURBAN BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından Açık Kapı adlı sistem vatandaşların kullanımına açılmıştı. Yapılan başvurular Valiliklere , Kaymakamlıklara bildiriliyor. Bu sistem üzerinden başvuru yapan vatandaşların durumları inceleniyor. İnceleme sonucu yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gıda ve maddi yardımlar yapılıyor. Açık kapı uygulaması üzerinden bayram harçlığıyla ilgili başvuru formu bulunmuyor. Özellikle geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde bu iddialar çok sık gündeme gelmiş ve bunun üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini söylemişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından Açık Kapı adlı sistem vatandaşların kullanımına açılmıştı. Yapılan başvurular Valiliklere , Kaymakamlıklara bildiriliyor. Bu sistem üzerinden başvuru yapan vatandaşların durumları inceleniyor. İnceleme sonucu yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gıda ve maddi yardımlar yapılıyor.

2020 yılında Açık Kapı üzerinden bayram harçlığı ile ilgili yapılan duyuruda , “Sosyal medya üzerinden yayılan “Açık Kapı” hizmeti üzerinden başvurulması durumunda, bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır. “Açık Kapı” birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi bulunmamaktadır. Bu şekildeki asılsız haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.” denildi.