Magazin

Sertab Erener’den olay yaratan sözler: Artık çocuk doğurmamamız gerekiyor!

Bodrum’da düzenlenen bir çevre etkinliğine katılan Sertab Erener’in açıklamaları tartışma konusu oldu. Erener, “Artık çocuk doğurmamamız, çoğalmamamız gerekiyor. Fareden beter olduk, onlar bile bizden daha az ürüyor olabilir” ifadelerini kullandı.

Sertab Erener, geçtiğimiz yıl Yonca Evcimik ile birlikte Muğla’nın Bodrum ilçesinde ‘Miss Gibi 1 Bodrum Grubu’ üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmasına destek vermişti. Erener, “Çevreye çöp atılması ile ilgili ciddi problemlerimiz var. İnsan dediğin bu kadar pis ve sorumsuz olamaz. Hayvanlar bile kendi pisliklerini topluyorlar, üzerini kapatıyorlar. Biz onu bile yapmıyoruz. Bu çok büyük bir ayıptır.” demişti.

Erener ayrıca, “Biz toplarız ama burası yarın yine böyle çöplük olacak. Biz dünyada misafiriz. Bunu, ‘İnsan’ denilen şeyin anlaması gerekiyor. Bunlar doğru uygulanmazsa bizden hiçbir şey olmaz. Ben bu konuda çok umutlu değilim.” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada gündem olan sözlerinden sonra takipçileri adeta ikiye bölündü. Kimisi Erener’i haklı bulurken kimileri de tepki gösterdi.