Gündem

Antalya’ya Yerli ve Yabancı Turist Akını

Dünyanın en önemli turizm beldelerinden olan Antalya, yılın ilk 6 ayında, salgına ve bazı ülkelerin kısıtlamalarına rağmen 1milyon 551 bin 633 turiste ev sahipliği yaptı.

Geniş plajları ve eşsiz doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Antalya’da turistler ünlü plajlarda güneşlenmenin, doğada kamp yapmanın, tekne turlarıyla koyları gezmenin denizin ve güneşin keyfini çıkarırken kentin yöresel yemeklerini de tatma imkânı buluyor. Yaptıkları alışverişlerle esnafa da katkı sağlayan turistler salgın döneminde esnafın yüzünü güldürüyor

EN ÇOK TURİST RUSYA’DAN

Antalya, her geçen gün yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Rusya 439 bin 209 turistle kente en fazla turistin geldiği ülke olurken; 429 bin 366 misafirle Ukrayna145 bin 444 kişiyle Almanya, 90 bin 739 turistle Polonya takip etti.

TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, yerli ve yabancı turistlerin sayısındaki artışa bağlı olarak “Geçen seneyle kıyaslanamayacak kadar iyi bir rakam” dedi.

Rezervasyonlara göre bu ay ve Ağustos’ta ziyarette bulunacak turist sayılarının daha iyi olacağının öngörüldüğünü belirten Turgut, “Hafta sonu yani 3-4 Temmuz’da uluslararası alandan kente 650 uçak geldi. 6 Temmuz’da da kentte yurt dışından 250 uçak geldi” diye konuştu.