Gündem

Bill Gates ve Melinda Gates Ayrılığı Sonrası Kovulma İddiaları

Bill Gates geçtiğimiz günlerde eşi Melinda Gates ile aldıkları boşanma kararını Twitter’ dan doğrulamıştı.

“İlişkimiz üzerine çok düşündükten ve çok çalıştıktan sonra, evliliğimizi sonlandırma kararı aldık. Son 27 yılda üç harika çocuk yetiştirdik ve tüm insanların, sağlıklı üretken bir yaşam sürmesini sağlamak için tüm dünyada çalışan bir vakıf kurduk. Bu misyona olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıfta birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz; ancak hayatımızın bir sonraki döneminde bir çift olarak ilerleyebileceğimize artık inanmıyoruz. Bu yeni hayatın başlangıcında ailemiz için alan ve mahremiyet istiyoruz.” paylaşımında bulunmuştu.

Bill Gates ve eşi Melinda Gates aldıkları boşanma kararı sonrası ortaya önemli bir iddia atıldı.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates 27 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı alırken iddiaya göre Bill Gates, boşanmanın ardından ikilinin anlaşamaması durumunda Bill Gates eşini iki yıl içerisinde isterse dernek yönetiminden kovabileceği iddia edildi.

Yabancı bazı kaynaklar ikilinin arasının bozuk olduğunu ve Melinda Gates’in kovulması durumunda kendi yardım kuruluşunu kuracağı ve derneğin yönetim kuruluna yeni üyeler katabileceği iddia edildi.

Bill& Melinda Gates Vakfı

Bill ve Melinda Gates çifti tarafından 2000 yılında Amerika’nın Washington eyaletinde bulunan Seattle şehrinde kurulmuştur. Zengin vakıflar listesinde bağış miktarına göre ikinci sırada yer alan vakıf Amerika’nın ise en büyük varlığa sahip vakfıdır. Amacı insani yardım olmakla birlikte sıtma, açlık gibi küresel sorunları çözmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir vakıftır.