Ekonomi

Doğalgaz faturası yüksek gelenler dikkat: Fazla ödemek istemiyorsanız bunu yapın!

Doğalgaz faturası yüksek gelenleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yüksek fatura gelen bir vatandaş KDK’ya başvurdu. Yapılan başvuru sonrası idareyle görüşen KDK’nın bu girişimi sonucunda, 817 liralık fatura yerine 96 liralık yeni fatura çıkarıldı.

İstanbul’da bir vatandaşın 2020 Kasım ve Aralık aylarına ait doğal gaz faturasının gelmemesi üzerine ilgili kurumla görüştükten sonra sayacı değişti. Ancak sayaç değişim işleminden sonra vatandaşa 817 TL’lik fatura geldi.

Gelen faturayı görünce şoke olan vatandaş KDK’ya başvuruda bulundu. Evde 2 kişi kaldıklarını ve çalıştıkları için gün içinde fazla evde bulunmadıkları başvurusunda belirtti. Ayrıca yetkililer tarafından yaklaşık bir yıldır sayacın yanlış okuma yapması nedeniyle yüksek fatura geldiği yönünde bildirim yapıldığı bildirdi. Yapılan değişiklik sonrası fazla gelen fatura bedelinin yeniden düzenlenmesi ve mağduriyetinin giderilmesini istediğini söyleyen vatandaşın başvurusu KDK tarafından incelendi. İnceleme sonrası idareyle görüşen KDK’nın bu adımı sonrası 817 liralık fatura yerine 96 liralık yeni fatura çıkarılarak vatandaşın mağduriyeti giderildi.

Doğal gaz faturasını düşürmenin birkaç yolu

,Kalorifer tesisatının en iyi şekilde çalışabilmesi için tesisat içindeki havayı düzenli olarak boşaltın.

Gece uyurken kalın örtü kullanarak oda sıcaklığını düşürün.

Radyatörleri örtmeyin, önünü kapatmayın.

Evin az kullanılan kısımlarındaki radyatörler mümkün olduğunca düşük sıcaklıkta çalıştırın.

Kapı ve pencerelere sünger çekere hava sızmasını önleyin.