Teknoloji

Ticaret Bakanlığı onay verdi: 2 bin 399 TL’ye iPhone telefon satışı yapılıyor!

Ticaret Bakanlığı’nın 3 firmaya yenileme yetki belgesi vermesi ile beraber 1 yıl garantili cep telefonları ucuz fiyattan satılmaya başlandı. Satış belgesi verilen şirketlerin ilan listesinde 2 bin 399 TL’ye iPhone 7 satıldığı görüldü.

Ticaret Bakanlığı, kullanılmış cep telefonu ve tabletlerin belirli bir standartta yenilenerek, garantili ve sertifikalı bir şekilde “yenilenmiş ürün” olarak tekrar satışa sunulması için yenileme yetki belgesi veriyor.

Belgeyi alan şirketlerde ucuza cep telefonu satışları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda 2 bin 399 TL’ye iPhone 7 satışı yapıldığı görüldü.

Garantili Teknoloji İletişim Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından yapılan telefon satışı ile ilgili yapılan açıklamada ise “Şirketimizden satın aldığınız yenilenmiş ikinci el telefonun geçmişteki sorumluluğu yönetmelik çerçevesinde alıcıyı bağlamaz. Sattığınız her bir 2.el telefonun tarafımızca yenileme işlemi yapılması ve sonrasında kullanılması durumunda satıcıyı gelecek hukuksal sorumluluğu yönetmelik çerçevesinde Bakanlık güvencesindedir.

Şirketimiz yönetmelik kapsamında tüm bilgi ve verileri yenilenmiş 2.el telefonun geçmişte , gelecekte alıcı ve satıcının sorun yaşamaması için ilgili Bakanlık,  Türk Standartları Enstitüsü (Tse) ve Bilim Teknolojileri Kurumu (BTK) ile paylaşmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

Yetki belgesi verilen şirketler

GARANTİLİ TEKNOLOJİ İLETİŞİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.
EASYCEP BİLİŞİM VE TİCARET A.Ş.
HB BİLİŞİM SERVİS HİZMETLERİ İTHALAT İHRACAT İÇ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.