Genel

Anonim kripto para birimi neden bu kadar gerekli?

Kripto paraların artan popülaritesiyle birlikte, inanılmaz derecede birçok farklı hizmet ortaya çıktı.  Çoğu zaman dolandırıcılar iyi niyetli kripto meraklılarından para alan ve iz bırakmadan ortadan kaybolan kripto borsalarının altına saklanır.

Diğer yandan, eski ve kanıtlanmış hizmetler bile herhangi bir garanti vermez ve her şey yalnızca itibar ve güvene dayanır.  Yine de, az ya da çok güvenilir bir hizmet seçebileceğiniz ve en iyi kripto para borsaları için kendi derecelendirmenizi Trx to btc dönüştürücü gibi yardımcı araçları da kullanarak yapabileceğiniz birkaç gösterge var.

Kripto para rezervi.

Likiditeyi belirler.  Bu gösterge, işlemin hızını etkiler.  Bu statik bir gösterge değildir.  Birisi büyük bir işlem yaparsa, rezerv buna göre azalacaktır.  Popüler hizmetlerde hemen geriye dönerler.

Anonim olma

Anonim olmak, bir kripto paranın tanımlayıcı özelliklerinden biri olarak kabul edilir: bir kullanıcının işlemleri tamamlamak için kişisel verilerini sağlamasına gerek yoktur.  Yani, Bitcoin blok zincirinde gönderenlerin isimleri ve soyadları değil, cüzdanların dijital adresleri ve gönderi miktarı kaydedilir.  Aynı zamanda, Satoshi Nakamoto takma adı altında saklanan ilk ve en popüler kripto para yaratıcısının kimliği hala bilinmemektedir.

Aynı zamanda uzmanlar haklı olarak çoğu kripto paranın “sözde anonimliği” hakkında konuşmanın daha doğru olduğuna işaret ediyor.  Blok zincirinin diğer bir temel ilkesi, işlemlerin şeffaflığı ve tanıtımıdır.  Ağın herhangi bir üyesinin işlem zinciri, örneğin transferlerin sıklığı ve hacmi izlenebilir ve tespit edilebilir.  Sistem ayrıca herhangi bir kullanıcıya şunları sağlar:

Miktarların transfer edildiği adresleri yazabilme yeteneği;

her biri yeni bir arama için kullanılabilir.

Ve sahibi verilerini kullanarak bir yerde işlem yaptıysa – örneğin, bir online alışveriş sitesinde veya forumda sipariş verirken – kimliğini de oluşturabilirsiniz.

Anonim olmama

Anonim olmama, gölge pazarla mücadele etmenize izin verir, ancak makul sınırlar içinde, anonimlik, kripto para sahiplerinin kendilerini ve tasarruflarını korumalarına izin verir.  “İşlemlerinizin anonim olarak kalmasını sağlamanızı öneririz. Her şeyden önce, bir saldırganın sanal varlık cüzdanını gerçek bir kişiye bağlayamaması için. Grup IB’de bir araştırmacı olan Ilya Obushenko, bu, saldırganın maddi kazancına fiziksel zarar verebilir ve siber suçları ve dolandırıcılığı önleyebilir, “diye belirtiyor.

Kripto para kullanıcılarının temel sorunlarından biri dikkatsizliktir.  İnsanlar çoğunlukla forumlarda veya kişisel sayfalarda çeviri için bilgi bırakır ve unuturlar.

Anonimliği korumak için, internette belirli bir kişiyi bir kripto para adresiyle ilişkilendirmenize izin verecek bilgileri bırakmamak – örneğin, aynı oturum açma ve şifre kombinasyonunu kullanmamak önemlidir.

Parolaları hatırlayan ve anonim aramaları sağlayan tarayıcılardan da kaçınmanız gerekir.

Aynı adresten işlem yapılması da tavsiye edilmez.

Diğer bir seçenek ise, yaratıcılarının anonimliğini vurgulamış olduğu kripto paraları kullanmaktır.  Bununla birlikte, burada bir takım zorluklar var: ilk olarak, tüm mağazalar bu tür kripto paraları kabul etmiyor.  İkinci olarak, kripto parayı Fiat’a çekmek için, sahibinin uygun hizmetle iletişime geçmesi gerekecektir.  Sanal para yatırırken veya çekerken gerçek bir banka hesabıyla bağlantı, anonim kripto paraları temel özelliklerinden yoksun bırakır.

En çok bilinen 3 anonim kripto para birimi:

  • Monero;
  • Zcash;
  • Dash.