GündemYaşam

Bayram tatili için plan yapanlar dikkat!

Bir seneyi aşkın süredir etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle herkes evde bolca zaman geçirdi. 1 Temmuz’dan itibaren kısıtlamaların kalkması herkese rahat bir nefes aldırdı. Çalışanlar ise rahatlamak ve tatil yapmak için gözlerini bayram tatiline çevirdi.

Bayram tatilini evinizde geçirmek istemiyor ancak ne yapacağınıza hala karar veremiyorsanız bu içerik tam da size göre! Tiny house, karavan, otel, kamp hangi tatil ruhunuzu yansıtıyor? Detaylarını okuduktan sonra karar verip hazırlık yapmaya başlamak iyi bir fikir olacak.

Tiny House

Tiny house ile küçülmeyi seçin| HT Gastro

Son dönemde oldukça popüler hale gelen bir tatil çeşidi diyebiliriz. Ancak ne olduğunu tam olarak bilmeyeniniz varsa tiny house, minimalist yaşam felsefesi ve sadelik temasından yola çıkarak tasarımı yapılmış sabit ya da mobil tarzda kullanılabilen doğa aşıkları için tasarlanmış küçük boyutlu evlerdir. Şimdilerde Türkiye’de çok yaygın olmasa da ilerleyen süreçte sayısı artacak diye tahmin ediyorum. Bu evlerde geçecek tatili deneyimlemek isteyenler için farklı yerlerde kiralama imkanı söz konusu. Marmaris, Beykoz, Seferihisar, Sapanca ve Göcek’te bu evlerden kiralayıp doğa ile vakit geçirmeniz mümkün..

Karavan

Karavan İmalatı | Karavan çeşitleri | Karavan Sitesi

Büyükşehirlerde yaşayan bir çok insanın bir karavana atlayıp her şeyden uzaklaşma hayali olduğuna eminim diyebilirim. İşte “kafa nereye biz oraya” demenin tam sırası. Bu bayram daha bağımsız ve tamamen içinizden geldiği gibi tatil geçirmek istiyorsanız karavan sizin için doğru seçim olabilir. Ancak daha önce karavan tatili tecrübeniz olmadıysa başlangıç için karavan kamplarını araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Yine bu kamplar için Seferihisar ya da Karaburun’u tercih edebilirsiniz.

Kamp

Doğa severler için en iyi önerilerden biri kamp tatili olacaktır. İhtiyacınız olan tek şey çadır.. Ancak kendiniz çadır kurma ve zahmetine girmek istemezseniz çadır kiralayabileceğiniz kamp alanları da mevcut. Kabak Koyu’nu listenize almanız tavsiyemdir. Kabak Koyu’nda doğa ile iç içe kamp yapılabilecek çok sayıda alan bulunmaktadır. Özellikle de genç doğa severlerin son zamanlarda en sık tercih ettiği kamp alanları arasında yer almaktadır. Kabak Koyu’nda aynı zamanda bir de çakıllı plaj bulunmaktadır.

EGE HABER/CEYLİN ÇAĞATAY