GenelKültür SanatMagazin

Kefaret dizisi ekranlara veda ediyor! Ahmet karakteri ölecek mi?

Zülfü Livaneli’nin Konstantiniyye Oteli adlı romanından Mahinur Ergun tarafından uyarlanan dizi Kefaret final yaptı mı yapacak mı derken sevenlerini üzecek bir kararla gündeme geldi. Fox Tv’de yüksek reytinglerle başlayan ve seyirciye sıcak aile ortamını renkli karakterlerle aktaran dizi son dönemde düşüşe geçmiş ve ardından alınan kararla günü değiştirilerek perşembeye alınmıştı.

Dizinin gününün değişmesinin ve reytinglerin beklentileri karşılamamasının ardından izleyiciler final yakın mı endişesine kapılmıştı. Bugüne kadar yapım firmasından ya da kanaldan herhangi bir açıklama gelmemişti. Ancak hem günün değişmesi hem de dizinin yazın ara vermeden devam etmesi merak uyandırıyordu. Reyting açsın diye önce Mert Fırat’ın canlandırdığı Sinan karakteri yaralandı ve ölecek zannedildi. Ardından çocukların babası olan Ahmet karakteri fenalaşarak düşüp kaldı son sahnede. Diziden ayrılacak mı diye düşünülürken reytingleri bir hayli düşen diziden final kararı geldi.

Kefaret dizisi final mi yapıyor? Kefaret final tarihi belli mi?

İki bölüm sonra final

Gazeteci Birsen Altuntaş dizinin hayranları için üzücü olan bu kararı Instagram hesabı üzerinden paylaştı. Kefaret 35. bölümü ile ekranlara veda edecek. İkinci sezonunun gelmeyeceğinin sinyalleri yaz döneminde de dizinin devam etmesi ile verilmişti yine de dizinin fanları bu kadar kısa sürede bir veda beklemiyordu. 22 Temmuz akşamı 35.bölümüyle ekranlara veda edecek olan dizinin yeni bölüm fragmanı yayınlandı.

Yeni bölümde neler olacak?

Ahmet karakterinin ölmeyeceği fragmandan da anlaşılıyor. Arzu ile Ahmet’in kızı olacağı anlaşılırken hapse girip girmeyeceği merak konusu. Diğer yandan Sinan ve Zeynep cephesinde ayrılık rüzgarları esmeye devam ediyor. Sevenleri barışmalarını dört gözle bekliyor.