Gündem

Delta varyantının yayılmasından sonra flaş uyarı: 100 bin kişi ölebilir!

İlk kez Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Virüse karşı aşılama uygulamaları yaygınlık kazansa da delta varyantının önüne geçilemedi. İngiltere’de Imperial College COVID-19 Response Team 19 Temmuz’da sınırlamaların hızla kaldırılması takdirinde ölümlerin 9.400’den 115 bin 800 kişiye kadar yükselebileceği bildirildi.

Delta varyantı endişe yaratmaya devam ediyor. Bu bağlamda İngiltere’den yeni haberler geldi. Imperial College London tarafından yapılan araştırmada kısıtlamaların hızla kaldırılmasının ölüm sayısında artışa neden olacağı ifade edildi. Kısıtlamaların yavaş kaldırılması halinde ise hastaneye yatışların ve ölümlerin sayısının daha az olacağı açıklandı.

Ayrıca Imperial College London’da epidemiyoloji ve veri modelleme uzmanı Prof. Dr. Neil Ferguson alınan önlemler ile üçüncü dalganın daha küçük olacağını ifade etti. İngiltere’de hükümet, Covid kısıtlamalarının gevşetilmesinde son aşamaya 19 Temmuz’da geçileceği bildirilmişti. Son alınan kararlar ile beraber kapalı kamusal alanlardaki tüm maske takma zorunluluğu kalkması bekleniyor.

Türkiye’de delta varyantı

Türkiye genelinde yapılan toplam aşı sayısının 59 milyonu geçti. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre, delta varyantı artış gösterdi. Bakan Koca açıklamalarında, varyantta il sayısının 36’ya çıktığı bildirildi. Ayrıca delta varyantı 750’leri buldu.