Genelİzmir Haberleri

Deniz Tutkunları! Tatilin Vazgeçilmezi Ege’nin En Güzel Koyları!

Yılın en güzel mevsimi başladı. Keyifli bir yaz tatili yapmak ve denizin tadını doya doya çıkarmak isteyen vatandaşlar Ege ‘de girilebilecek güzel koyları araştırmaya devam ediyor. Mavinin her tonunu içinde barındıran tatilin vazgeçilmezi Çeşme, Urla, Karaburun gibi tatil beldelerinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz sakin koylar…

1. Aya Yorgi / Çeşme

Gündüz denize girebileceğiniz, akşamüstü Happy Hour ile eğlenebileceğiniz keyifli ve popüler koylardan bir tanesi olan Aya Yorgi Koyu Çeşme dalgasız oluşuyla da gözde koylar arasında.

2. Pırlanta Plajı / Çeşme

Çiftlikköy istikametinde bulunan Pırlanta plajına giriş ücreti bulunmuyor. Geniş sahili ve berrak suyu ile incecik bir kuma sahip olan Pırlanta plajı’ na dolmuş ile kolayca ulaşabilirsiniz.

3. Delikli Koy / Çeşme

Girişi tamamen ücretsiz olan Delikli koy nispeten daha sakin bir koy olarak biliniyor. Ancak herhangi bir toplu taşıma ve tesisi bulunmadığı için yiyecek içecek ile gitmeniz gerekiyor.

4. Ildırı / Çeşme

İzmir’ in en keyifli ve sakin balıkçı kasabasında bulunan Ildırı koyu Alaçatı’ nın 17 kilometre ilerisinde bulunuyor.

5. Mimoza Koyu / Karaburun

Denizinde çakıl taşları bulunan ancak oldukça sakin olan bu koy Karaburun’ da yer almaktadır. Ayrıca koyun içinde iki işletme hizmet vermektedir.

6. Kleopatra koyu / Çeşme

Çeşme Ovacık’ta bulunan Kleopatra koyu Delikli Koy’un 3 kilometre ilerisinde bir siteden giriş yapmanız gereken bir koy. Site sakinleri dışarıdan girişe çok memnun olmasa da Belediye Başkanı’nın talimatıyla dışarıdan koya dilediğiniz gibi girebilirsiniz.

7. Altınköy / Urla

Geniş bir ormanın içinde bulunan Çift Evleri’nin ardında bulunan turkuaz ve sakin Altınköy Urla’nın nadir bilinen soğuk ancak temiz koyları arasında bulunuyor.

8. Sazlıca Koyu / Foça

Eski Foça ile Yeni Foça arasında bulunan ve nadir bilinen bir diğer koy olan Sazlıca Koyu kamp yapmayı da mümkün kılıyor.

9. Haydar Koyu /Milas

Salda gölüne benzetilen Milas’ın nadir güzel koyları arasında bulunan Haydar Koyu hem tekne hem de araba ile ulaşım kolaylığı sağlıyor. Berrak suyu ve kum oluşu ile deniz severlerin gözde koyları arasında yer alıyor.

10. Çökertme Koyu / Milas

Milas’ın Ören beldesinde bulunan Çökertme Koyu’nda hizmet veren tesislerden gelen keyifli müzikler eşliğinde denizin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.