Gündem

Kimliklerle ilgili flaş gelişme: Artık e-Devlet üzerinden yapılacak!

Kimlik kartı başvuruları ile ilgili yeni bir karar alındı. 15 yaş altı çocukların kimlik kartı başvuruları artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklama yaptı. Buna göre, ağustos ayından itibaren 15 yaş altı çocukların kimlik kartı başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi.

E DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Başvurular artık e-Devlet üzerinden yapılacak. Bakan Soylu, kimlik başvurularıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ağustos ayından itibaren; 15 yaş altı çocukların veli veya vasileri; e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabilecekler” dedi.

YENİ KİMLİK RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Yeni kimlik çıkarma işlemleri için önce randevu almamız gerekir. Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluk sebebiyle başvurular randevu ile alınıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru da bulunabilirsiniz. Telefon ile Alo 199 arayarak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternetten randevu almanın avantajı; hangi gün, hangi saatte boş randevu olup olmadığını görebilirsiniz. Kişisel durumunuza göre istediğin gün ve saate randevu oluşturabilirsiniz.

YENİ KİMLİK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Yeni kimlik kartı başvurusu yapacak vatandaşlar tarafından gerekli belgeler araştırılıyor. Yeni kimlik kartı başvuru esnasında sizden bazı evraklar istenecektir. Evrakları önceden hazırlayıp gitmeniz de fayda var. Aksi takdirde randevunuz iptal olabilir. Yeni kimlik için gerekenler listesini hazırladık. İşte yeni kimlik için gerekli belgeler:

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

Kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge

Bir adet biyometrik fotoğraf

Evrak kısmında en önemli detay biyometrik fotoğraftır. Normal vesikalık çekilip gitmeyin. Fotoğrafçıdan biyometrik olacağını söylemeniz gerekir. Aksi takdirde başvuru esnasında fotoğrafınız kabul edilmez.