Sağlık

Kalp Hastalığı ve Felçliği Önleme

Herhangi bir bireyin başına gelebilecek en sınırlayıcı hastalıklardan bazıları kalp hastalıkları ve felçtir. Birçok insanın korktuğu ve yüzleşmek zorunda kalmayacağını umduğu hastalıklardır. Bu sağlık sorunlarına düşme olasılığını önemli ölçüde azaltan, atılması gereken aktif adımlar vardır. Bu adımlardan bazıları şunlardır:

Sağlıklı Yiyin

Yeme planınızın diğerlerinin yanı sıra meyveler, baklagiller, kabuklu yemişler, sebzeler, bitki bazlı proteinler, hayvansal proteinler, balıklar içerdiğinden emin olun. İşlenmiş gıda ve şekerli karbonhidrat alımınızı kısıtlayın.

Yedikleriniz sağlığınızı iyileştirebilir veya bozabilir ve sağlıklı bir yaşam ile hastaneleri dolaşarak geçirdiğiniz bir yaşam arasındaki fark olabilir. Nelerden kaçınmanız ve neye izin vermeniz gerektiğini bilmek için paketlenmiş gıdalarda bulunan beslenme bilgilerini kullanın.

Zinde ve Fiziksel Olarak Aktif Olun

Fiziksel olarak aktif olmak ve yeterince egzersiz yapmak, yüksek tansiyonu kontrol altında tutmaya, sağlıksız kolesterol seviyelerini yönetmeye ve kalp hastalıkları ve felce neden olan diğer rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olur. Her gün yaklaşık 60 dakikalık aktif fiziksel harekete katılmayı amaçlasaydınız en iyisi olurdu. Standart zamanlamalara uymamış olsanız bile, beş dakikalık hareket ve egzersizin kalbinize çok iyi geleceğini unutmamalısınız.

Yeterli uyku almak

Uyku, sağlıklı olmanın hayati bir parçasıdır. İyi uyumamak, gün içinde sadece esnemekten daha fazla olaylara neden olur. Uykusuz olan kişilerde kalp krizi, obezite, diyabet ve depresyon riski daha yüksektir.