Gündem

Küçükbaş kurbanlık alanları ilgilendiren açıklama yapıldı!

Bu sene Kurban Bayramı 20 Temmuz tarihinde kutlanacak. Bu nedenle kurbanlık telaşı başladı. Küçükbaş kurbanlık alan veya almak isteyenleri ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, iyi bir küçükbaş hayvanın karkas ağırlığının en az 22 kilogram olması gerekiyor.

Bu yıl kurbanlık kesmeye niyetlenenler için önemli açıklamalar yapıldı. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TUDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından yapılan açıklamaya göre, iyi bir küçükbaş hayvanın karkas ağırlığının en az 22 kilogram olması gerekiyor.

Hayvan üreticilerinin giderlerinin arttığı dile getiren Çelik bunun sonucunda fiyatlarda geçen seneye göre yüzde 10-15 arasında artış olduğunu söyledi.

Kurban keserken hangi dualar okunur?

Kurban kesilirken üç defa “Bismillahi Allahü ekber” denilir ve şu âyetler okunabilir (Semerkandî, Tuhfe, III, 66):

“De ki: Şüphesiz benim namazım, ibadetim/kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emredildi ve ben müslümanların ilkiyim.” (En’âm, 6/162-163)

“Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.” (En’âm, 6/79)