Gündem

Kılıçdaroğlu dünyaya seslendi! Beni Erdoğan’a benzetmeyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden dünyaya mesaj verdi. 2 günce önde Suriyelileri kendi vatanlarına göndereceğini belirten Kılıçdaroğlu bu kez, Afganistan ve Suriye konusunda dünyaya kesin mesajlar verdi. Erdoğan’ın kararı ile Türk askerlerinin Afganistan’a gönderilmesini ve milyonlarca Suriyelinin Türkiye topraklarına yerleştirilmesini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu çok net tavır koyarak ‘’beni Erdoğan’a benzetmeyin.  Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz’’ dedi.

Kılıçdaroğlu Türkçe ve İngilizce olarak şu mesajı yayınladı: ‘’Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!’’

My call to the world: I’m nothing alike to Erdogan. I come from the Kuvayi Milliye tradition. No one can declare our soldiers as watchmen to where they fled; or declare my country an open prison to refugees. Let me tell you in advance, very tough negotiations are waiting for you.

İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır. Bu video da bunun taahhüdü olarak burada dursun istedim.