Genel

Son Dakika! Irak’ta meydana gelen patlamada onlarca ölü ve yaralı var

Irak’tan son dakika gelen habere göre, Bağdat’ta bir bulunan bir Pazar yerine büyük bir patlama meydana geldi. Yok kenarına döşenen EYP’nin patlaması sonucu onlarca sivil hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu patlama sonucu bazı dükkanlar yandı.

Patlamaya ilişkin Irak İçişleri Bakanlığı tarafından son dakika olarak yapılan açılamada ‘’ “Bağdat’ın doğusundaki Sadr Şehrindeki Woheilat Pazarı’nda yerel olarak üretilmiş bir EYP kullanılarak gerçekleştirilen bir terör saldırısı, çok sayıda kurbanın ölümüne ve diğerlerinin yaralanmasına neden oldu” dedi. Patlamada ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybederken 14’ü ağır 57 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu terör saldırısını henüz üstlenen olmadı lakin IŞİD terör örgütünün bu saldırıyı düzenlediği düşünülüyor zira IŞİD buna benzer Irak’ın bir çok bölgesinde bombalı saldırılarda bulunmuştu.

Bu yıl üçüncü kez yoğun nüfuslu mahallede bir pazara bomba isabet etti. Nisan ayında Sadr şehrinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az dört kişi hayatını kaybetmişti. Patlamaya, pazarda park halindeki bir araca bağlı bir patlayıcı cihaz neden olmuştu.

Irak ordusundan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Mustafa el-Kadhimi pazar yerinden sorumlu federal polis alayı komutanını tutukladı. Ayrıca soruşturma başlatıldığı da belirtildi.

Bağdat’ta neredeyse her gün meydana gelen büyük bombalı saldırılar, IŞİD’in 2017’de savaş alanında yenilmesinden bu yana yavaşladı.

Ancak saldırılar sürüyor. Ocak ayında Bağdat’ın merkezinde işlek bir ticaret bölgesinde meydana gelen iki bombalı intihar saldırısında 30’dan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Irak’ın başkentini vurmak için üç yıl içinde en ölümcül bombalama oldu.