GündemPolitika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na Suriyeli Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki, “Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum” dedi.

“Bize Sığınan Allah’ın Kullarını Katillerin Kucağına Atamayız”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Suriyeli sığınmacılar ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceği açıklamasına tepki olarak Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“(Ben Atatürk’ün partisiyim) diyen bu adam, ‘Kuvayı millîye geleneğinden geliyorum’ diyor ama bir defa Kuvayı millîye ruhundan haberi yok. Onu bir öğrenmesi lazım. Çünkü ta oralara kadar asker göndermişiz. Tavsiye ediyorum, Misakımilli’yi bir öğrensin. Misakımilli nedir? Misakımilli neyi kapsıyor? O kapsam içerisinde neler vardı? Bunu bir öğrenmesi lazım. Bundan haberi yok. O ‘göndereceğim’ diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum. Şu anda bunlar bize sığınmışlar ‘elaman’ diliyorlar. Bu ‘elaman’ dileyenlere ‘Hadi geldiğiniz yere dönün’ diyemeyiz.” İfadelerini kullandı.