Gündem

Almanların büyük oyunu! Türkiye’yi göçmen merkezine çevirmek istiyorlar!

Suriyelerin Türkiye’de ki nüfusları 6 milyonu geçerken, Afganlılar ve Pakistanlılar her geçen gün bu göçmen sayılarını artıyor. Türkiye’de giderek yerleşik sorun haline gelen göçmen krizi, önümüzde ki günlerde daha da çıkmaz bir hal alacağa benziyor. Hükümet bu göçmen krizine karşı henüz masaya bir yol haritası koyamazken, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye yerleşmesini ‘’Ensar Kardeşliği’’ algısı ile savunan iktidar yanlıları bu kez Afgan mültecilerin Türkiye’ye akın etmesini ‘’Din Kardeşliği’’ olarak savunuyor ve bunu doğal bir süreç olduğuna inandırmaya çalışıyor. İktidar başta olmak üzere iktidar yanlısı bazı akademisyenlerin, derneklerin ve gazetecilerin göçmen krizini perdelemeleri hakkında flaş açıklamalarda bulunan Lütfü Türkkan, Almanların Türkiye’yi göçmen merkezine çevirmek istediklerini ve bunu destekleyen bu yapılara maddi destek verildiğini iddia etti. Konuya ilişkin kendi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Türkkan şu iddialarda bulundu;

‘’Türkiye’nin mültecilere bakmak ve kabul etmek zorunda olduğu algısını yapan dernekler, akademisyen, gazeteci ve siyasilerin birçoğu başta Alman vakıfları olmak üzere yurtdışından fonlanıyor. Bu silahsız işgale karşı çıkanları ise faşistlikle suçluyorlar’’ dedi.