Kamu

2 çocuğu olan emeklinin hesabına aylık 498 lira ek ödeme yatırılacak!

Türkiye’de emekliler gelirlerini arttırmanın yollarını arıyorlar.Temmuz ayında zamlı maaş ödemesi ve 1100 lira Kurban Bayramı ikramiye alan emeklilere bankalar da 3 yıllık sözleşme karşılığında promosyon ödemeleri gerçekleştiriyorlar. Pandemi döneminde geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere bir güzel haber daha geldi. Buna göre, emeklilere aile yardımı konusu toplu sözleşme masasına taşınıyor. Eğer bu talep gerçekleşirse 2 çocuğu olan emekliye aylık 498 lira ödeme yapılacak.

Binlerce memur zamlı maaşlarını ve aile yardımlarını almaya başladılar.

Memurların aile yardımı adı altında verilen ek ücretleri eş yardımı 376,83 liradan 408,67 liraya, 0-6 yaş arası çocuk yardımı 82,89 liradan 89,90 liraya, 6 yaş üstü çocuk yardımı da 41,45 liradan 44,95 liraya yükseldi.2 çocuğu olan memur 498,57 TL aile yardımı alıyor.

Memurların aldığı aile yardımının emekliler için de verilmesi bekleniyor. Bu kapsamda 2 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşmede konu masaya yatırılacak. Eğer talep kabul edilirse emeklilere aylık 498 TL ek ödeme yapılacak.

Emeklilere promosyon ödemeleri

Emekliler 3 yıl maaş çekme sözü verdikleri bankalardan geri ödemesiz promosyon ödemesi alabiliyorlar. Kamu ve özel bankalar emekliler için değişen oranda promosyon teklifinde bulunuyor.