Ekonomi

Ziraat Bankası Ankara’da bulunan 3+1 daireyi 92 bin 500 TL’den satışa çıkardı!

Ziraat Bankası yeni satılık gayrimenkul ilanları yayınladı. Yayınlanan ilanlara göre Ziraat Bankası, Ankara Sincan ilçesinde bulunan 3+1 daireyi satışa çıkardı. Dairenin fiyatı 92 bin 500 TL. Bu daire Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü tarafından açık teklif usulü ile satışa sunulmuş olup, bu evi almak isteyenler fiyatı 1.000 TL artırarak 93 bin 500 TL’ye sahip olabilirler.

Ziraat Bankası’ndan satılık olan bu dairenin oturum bilgileri, adresi, bulunduğu kat ve diğer tüm bilgiler aşağıda verilmiştir.

SATILIK DAİRE HAKKINDA

Bankadan satılık olan bu daire; 80 m² Alanlı, 30/517 Arsa Paylı, Bodrum Kat Mesken Nitelikli 2 Nolu Bağımsız Bölümden Oluşmaktadır.

Tanım : Maraşal Çakmak Mah’nde 80 m² 3+1 Mesken
No. : 9688
Kategori Seçimi : Konut
Konut Tipi : Apartman Dairesi
Konut Şekil :
İl : Ankara
İlçe : Sincan
Semt : Mareşal Çakmak
Adres : Sincan İlçesi, Maraşal Çakmak Mahallesi, Şehit Rahmi Sarıoğlu Sokak, Seher Apartmanı, No:6

Pafta :
Ada : 45
Parsel : 1
Oda Sayısı : 3
Salon Sayısı : 1
Banyo Sayısı : 1
m2 : 80
Krediye Uygunluk : Uygun
Isınma Tipi : Kombi
Kullanım Durumu : Boş
Bina İnşa Yılı : 1992
Bulunduğu Kat : Bodrum
Min. Artış : 1.000 TL
Başlangıç Bedeli : 92.500 TL
Teminat Bedeli : 5.550 TL
İlgili Şube Adı : SARAYCIK-SİNCAN/ANKARA ŞUBESİ

Bu ilana hemen teklif vermek için buraya tıklayınız (NOT: Bu ilana teklif vermek için kalan süre an itibari ile 2 gün 22 saat ve 52 dakikadır.) Peki, Ziraat Bankası tarfından açık teklifle satışa sunulan bu gayrimenkul ilanlara nasıl teklif verilir? İşte, satış işlemleri ile ilgili tüm detaylar…

İHALEYE NASIL KATILABİLİRİM?

Gayrimenkullerimizin bir kısmı fiziki ihale yöntemiyle bir kısmı e-ihale yönetimiyle satılmaktadır. Fiziki ihale ile satışına devam edilen her gayrimenkul için belirlenen teminat tutarının verilmesinden sonra, internet sayfamızda yer alan teklif mektubu ile peşin/taksitli satış şartnamesinin doldurularak, en (https://kamuisilanlari.net/) geç ihaleden bir gün öncesine kadar, kapalı zarf içinde ilgili ihale komisyonuna teslim edilmesi veya posta ile ulaştırılması gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden Bankamız sorumlu değildir. E-ihale ile satışına devam edilenlerde, en yakın Ziraat Bankası Şubesi’ne başvurularak, taşınmazın muhammen bedelinin %6’sı tutarındaki teminatın yatırılması ve Şubemizde doldurulacak Gayrimenkul Satış Şartnamesi’nin her sayfasının imzalanması sonrasında cep telefonunuza gelen şifre ile https://esatis.ziraatbank.com.tr/ sitesine girerek teklifin verilmesi gerekmektedir.

KABUL EDİLEN GEÇİCİ TEMİNAT ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Belirtilen teminat tutarlarını Bankamız şubelerine nakit olarak yatırılabilirsiniz. Bunun dışında, kabul edilen teminat çeşitlerinin tamamı Gayrimenkul Satış Şartnamelerinde belirtilmiştir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER NELERDİR?

Gayrimenkul Satış Şartnamesi ve yatırılan teminatın dekontuna ilave olarak aşağıdaki belgelerin şubemize teslim edilmesi gerekmektedir: Gerçek kişiler için; Nüfus cüzdanı fotokopisi, Tüzel kişiler için; Ticaret Sicil Memurluğundan alınmış gayrimenkul iktisap etme yetkisi olduğunu gösterir ana sözleşme/Ticaret Sicil Tasdiknamesi, şirketi temsile yetkili kişi/kişilerin kim olduğunu gösteren temsil belgesi ve temsile yetkili şahısların noterde düzenlenmiş imza sirküleri. E-İhale için Gayrimenkul Satış Şartnamesi’ni görüntülemek için tıklayınız.

GAYRİMENKUL SATIŞ İHALELERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR?

Fiziki ihale ile satışına devam edilen gayrimenkul satışları, ilan edilen ihale tarihi ve yerinde hazır bulunan teklif sahipleri ile pazarlık ve/veya açık artırma usulüyle gerçekleştirilmektedir. İhaleye katılmak isteyenlerin, belirlenen ihale tarih ve saatinde hazır bulunmaları gerekmektedir. E-ihale ile satışına devam edilenler gayrimenkullerde, Şubemiz tarafından oluşturulan başvurunuz, gerekli kontroller yapılarak onaylandıktan sonra kayıtlı cep (https://www.egehaber.com/) telefonunuza ve e-posta adresinize sisteme giriş için gerekli şifre gönderilecektir. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaparak teklifinizi iletebilirsiniz. E-ihale ile satışına devam edilenler gayrimenkullerde, herhangi bir taşınmaza teklif verildiği anda, o taşınmaz için Banka tarafından belirlenen ihale süresi işlemeye başlayacaktır.

İhale için kalan süre ve o taşınmaza teklif geldiği, internet sayfamızda tüm müşteriler tarafından görülebilecektir. İhale süresi içinde, teklif vermek isteyen müşteriler, yukarıda açıklanan başvuruları yaparak ihaleye katılabilir. İhale bitiş saatine 30 dakikadan az bir zaman kala yeni bir teklif verilmesi veya mevcut bir teklifin arttırılması halinde, ihale bitiş saati, otomatik olarak 30 dakika daha uzatılacaktır. Son 30 dakika içinde başka teklif gelmemesi durumunda ihale sona erecek ve en yüksek teklifi veren müşteri, ihaleyi kazanmış olacaktır. E-ihale ile satışına devam edilenler gayrimenkullerde, başlangıç bedelinin altında teklif verilememektedir.

ÖDEMENİN KREDİ KULLANARAK VEYA KREDİ KULLANMADAN TAKSİTLERE BÖLÜNMESİ MÜMKÜN MÜ?

Bankamız gayrimenkul satışları taksitli ve peşin ödemeli olarak yapılmaktadır. Bankamızdan veya başka bir bankadan kredi kullanarak yapacağınız ödemeler de peşin ödeme kapsamında değerlendirilmektedir. Taksitli ödeme seçeneğinde, satış bedelinin en az %25’i peşin olmak şartıyla, kalan miktar için faiz işletilerek cazip vade seçenekleriyle ödeyebilirsiniz. Peşin alımdan farklı olarak, taksitli satışlarda tapu tescili, tüm taksit ödemelerinin bitiminde gerçekleştirilmektedir.

E- İHALEDE KULLANICI ADI NEDİR?

Kullanıcı adı, gerçek kişiler için TC kimlik numarası; tüzel kişiler için vergi numarasıdır.

BURADA BELİRTİLEN FİYATIN ÜZERİNE KDV EKLENECEK Mİ?

Bankamız KDV Mükellefi olmadığından satış bedeline KDV ilave edilmeyecektir. (Özel ilanlarda KDV’ye ilişkin bilgiler Genel Özellikler bölümünde ayrıca belirtilecektir.)

SATIŞA İLİŞKİN FATURA KESİLECEK Mİ?

243 seri nolu VUK Genel Tebliği’ne göre Bankalar, yaptıkları bütün hizmetler veya satışlar (https://www.egehaber.com/) dolayısıyla lehlerine tahakkuk edecek tutarları, fatura yerine düzenleyecekleri dekontlarla belgelemektedir. Bu çerçevede satışa ilişkin Banka tarafından dekont verilecektir.

TAPU VE KADASTRO HARCINI KİM ÖDEYECEK?

Tapu devri sırasında tapu masrafları alıcı ve satıcı tarafından Harçlar Kanunu’na göre paylarına düşen miktarda ödenir. Tapu harcı, emlak rayiç değeri ile satış bedelinden yüksek olanı üzerinden hesaplanacaktır.

TEMİNAT YATIRDIKTAN SONRA TÜM TAŞINMAZLARA TEKLİF VERİLEBİLİR Mİ?

Sadece teminatı yatırılan gayrimenkul için teklif verilebilmektedir. TEMİNAT İADESİ HANGİ DURUMLARDA YAPILIR? – E-ihale ile satışına devam edilenler gayrimenkullerde, teminat bedelini yatırdığı halde kullanıcı adı ve şifresiyle E-ihale’ye girip internet üzerinden 15 gün içinde teklif vermeyen müşterilere 15 günün sonunda, – Birden fazla müşterinin teklif verdiği gayrimenkullerin sonuçlanan ihalesini, teklifi düşük kaldığı için kaybeden müşterilere, – İhalesi, Banka tarafından iptal edilen gayrimenkullere teklif vermiş müşterilere, Yatırmış oldukları teminat bedelleri iade edilir. Bunlar dışında, ihaleyi kazandığı halde süresi içinde satış işlemlerini gerçekleştirmeyen müşterilerin yatırdığı teminat tutarı kendilerine iade edilmez, Banka tarafından gelir kaydedilir.

E-İHALEDE OTOMATİK TEKLİF ARTIRMA

İhale sırasında, her defasında sisteme giriş yapılmak suretiyle tek tek teklif verilebileceği gibi, sistem üzerinden belirlenecek bir üst limite kadar otomatik teklif artırma talimatı da verilebilmektedir. Otomatik teklif artırma, verilen üst limite kadar, Müşteri’nin verdiği teklifin üzerinde bir başka Müşteri tarafından teklif verildiği zaman, minimum artış tutarı kadar teklifin otomatik olarak arttırılması esasına göre çalışır. Verilen (egehaber.com) üst limit, bir başka Müşteri tarafından geçildiği veya başka bir Müşteri arttırma sırasına göre daha önce, üst limitle aynı tutarda teklif verdiği takdirde otomatik artış gerçekleşmez. İhale süresince her Müşteri otomatik teklif artırma üst limitini yeniden yükseltebilir. İhalede manuel ya da otomatik olarak aynı tutarda teklif verilmesi halinde, arttırma sırasına göre ilk arttıran Müşteri önceliklidir.

İLGİLENDİĞİM GAYRİMENKULÜ NASIL GÖREBİLİRİM?

Satılık gayrimenkullerimizin yer aldığı internet sayfamızda (https://kamuisilanlari.net/), gayrimenkulü tarafınıza gösterecek Bankamız Şube bilgisi İlgili Şube alanında yer almaktadır.

GAYRİMENKULLER İLE İLGİLİ DAHA DETAYLI BİLGİ ALABİLİR MİYİM?

Gayrimenkullerimiz ile ilgili Bankamızın elinde bulunan bilgilere ilanda yer verilmiştir. Öte yandan, söz konusu taşınmazlara ilişkin olarak yayınlanan bilgiler Bankamız açısından herhangi bir taahhüt içermediğinden, araştırmanın gayrimenkul talep sahibi tarafından yapılması gerekmektedir. Taşınmaz mallar ile ilgili olarak Bankaca verilen bilgiler ve her türlü ilanlar (Satış Listesi, Gazete İlanı (https://kamuisilanlari.net/), İnternet, Afiş vb.) genel bilgi niteliğindedir.

GAYRİMENKULÜN MUHAMMEN BEDELİ

Gayrimenkul için muhammen bedelin üzerinde gelen tüm teklifler değerlendirilmeye alınmaktadır. Gayrimenkul satış komisyonlarının kararı geçici mahiyette olup, bu komisyonların kararı Bankamız yetkili organları tarafından onaylandıktan sonra kesinleşmiş olacaktır. Bankamız 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi olmadığından ihaleyi yapıp yapmamakta ya da dilediğine yapmakta serbesttir.

TEMİNATIN İADESİ

İhale sona erdiğinde ihale sonuçları kısa bir süre içerisinde Bankamızca sonuçlandırılarak, teklif sahibine olumlu veya olumsuz mutlaka yanıt verilecektir. Teklifin olumsuz bulunması durumunda teminat iade edilecektir.

DİĞER HUSUSLAR

Müşteri, gayrimenkulü mevcut durumuyla (hasar, kusur ve ayıpları, hisse, kiracı, işgal, lojman tahsisi, vefa, şufa hakkı vb. hangi ad altında olursa olsun şahsi ve ayni şerhleri, sit, imar, ruhsat, iskan, konum, alan, tapu vb. bilgileri ile elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik borçları, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, aidat, ruhsat, iskan, altyapı, otopark ve diğer bilumum harçları, borçları, bilumum şerhler, ayıp, eksik vb. durumları ile) görmüş, gayrimenkulü gezmiş, beğenmiş, gayrimenkulle ilgili resmi kayıt ile tapu kayıtları dahil her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış ve kabul etmiş olup, mahallinde ve resmi her türlü incelemeyi yapmış olması Müşteri’nin sorumluluğundadır.

Müşteri, gayrimenkulün kusurlarından veya verilen bilgi ve fotoğraflar ile gayrimenkulün mevcut durumu arasındaki farklılıklardan dolayı gayrimenkulün teslim ve tescilinden kaçınamayacağı gibi, tekliflerini geri çekemez, iptal edemez ve Banka’dan gayrimenkulün kusurlarının giderilmesi için herhangi bir itiraz veya talepte bulunamaz. Gayrimenkullerle ilgili olarak Banka tarafından verilen tüm bilgiler, resimler, açıklamalar ve basında, internette yayınlanan her türlü ilanlar (satış listesi, tanıtım metni, gazete ilanı, internet, afiş vb.) taahhüt niteliğinde olmayıp genel bilgi niteliğindedir. Gayrimenkulün fiili durumuyla Banka tarafından verilen bilgilerin farklı olması halinde Banka’nın herhangi bir yükümlülüğü bulunmayacaktır. Banka, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi olmadığından, gayrimenkullerin satışını yapıp yapmamakta veya dilediği şartlarda dilediği kişilere, kurum veya kuruluşlara satış yapmakta, satışı dilediği teklifi uygun görerek sonuçlandırmakta veya iptal etmekte serbesttir.