Kültür Sanat

Netflix severler buraya! İşte Netflix’in en çok izlenen orijinal yapımları..

Özgün, farklı konularda ve senaryosuyla insanları sürüklemeyi başaran derya deniz bir mecra Netflix.. 2021 yılının ikinci çeyreğinde en çok izlenen yapımlarını açıkladı.

200 MİLYONU DEVİRDİ: DVD KİRALAYAN NETFLIX BUGÜNE NASIL GELDİ? - EKOTÜRK

Netflix yılın ikinci çeyreğinde en çok izlenen orijinal içeriklerinin listesini yayınladı. Başlamak için yeni bir dizi arıyorsanız bu içerik tam da size göre. İzleyicilerin en çok beğendiği yapımlar liste olarak yayınlandı.

Şirket tarafından açıklanan liste, Netflix’in reklamını yapmadığı, algoritma tarafından öne çıkarılmayan yapımların geniş kitlelere ulaşmasının neredeyse imkânsız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İki dakika izlenmesi yeterli

Listeye geçmeden önce Netflix’in en çok izlenme kriteri olarak neyi kabul ettiğini açıklamak gerekiyor. Şirket bir dizi veya filmin iki dakikası izlenmiş bile olsa içeriği izlenmiş olarak kabul ediyor. İşte geçtiğimiz sene uygulamaya geçen bu yeni hesaplama sistemi, Netflix’teki içeriklerin izlenme rakamlarının ortalama yüzde 35 daha yüksek çıkmasına neden olurken, kullanıcının bir içeriğe, açıp iki dakikasına bakacak kadar ilgi gösterip göstermemesini ana kriter hâline getirdi.

Netflix Üzerinden Yapımların IMDB Puanlarını Nasıl Görebiliriz?

En çok izlenen içerikler

1 – Army of the Dead
2 – Fatherhood
3 – Sweet Tooth
4 – Shadow & Bone
5 – Lupin 2. Kısım
6 – Mitchells vs. The Machines
7 – Elite 4. Sezon
8 – Who Killed Sara? 2. Sezon
9 – The Circle
10 – The Sons of Sam
11 – Too Hot To Handle

Bu içerikler ilginizi çekecektir ancak yeni bir dizi arıyorsanız Mindhunter, The Spy sizin için iki iyi öneri olabilir. House of cards, Breaking Bad gibi dizileri severek izliyorsanız Mindhunter sizin için doğru bir seçim olabilir. Düşünmeye dayalı bir dizi olan Mindhunter ‘ın konusu, suçlularla röportaj yaparak bir istatistik oluşturmak ve böylece başka suçları engellemeye çalışmak. Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv gibi isimler oyuncu kadrosunu oluşturuyor.

İçeriği ve senaryosuyla sürükleyen bir başka diziyse The Spy. Dizi İsrail istihbarat teşkilatının, ülkede hala efsane olarak görülen ajanı Eli Cohen’i konu alıyor. Eli Cohen, bir ajan olarak Suriye’ye gider. Ardından kendini uzun yıllar sürecek tehlikeli bir görevin içinde bulur. Dönem ve aksiyon dizilerini beğeniyorsanız The Spy’a şans vermenizi tavsiye ederim.