Gündem

Aşı olanlar için kapalı alanda maske açıklaması yapıldı!

Corona virüsü pandemisinde Türkiye’de birinci doz corona virüsü aşısı olanların sayısı 40 milyonu geçti. Bu kapsamda açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “SON DAKİKA: En az bir doz aşı yaptıranların sayısı 40 Milyonu geçti.” İfadeleri kullandı. İki doz aşı olanlar için ise ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından CDC flaş bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, corona virüsü aşısı olan kişilerin kapalı alanlarda maske takması tavsiyesinde bulunuldu.

Covid-19 salgını dünyada etkili olmaya devam ediyor. Bir çok ülke salgında delta varyantı endişesi yaşıyor. Bu kapsamda yapılan aşılamalar sonrası otobüs, uçak ve barınak gibi kalabalık kapalı alanlarda maske takmanın önemine dikkat çekildi. ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşu Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) delta varyantı nedeniyle kapalı alanlarda maske takılması tavsiyesinde bulundu.

Aşılanmış olanlar da virüsten etkilenebiliyor

Delta varyantının genelde aşılanmamış insanları etkilediğini söyleyen CDC direktörü Dr. Rochelle Walensky, “Son günlerde, Delta varyantının geçmişteki Covid-19 virüslerine göre çok farklı hareket ettiğine dair yeni bilimsel araştırmalar gördüm. Bu virüs genellikle aşı olmayanları etkilese de çok nadiren aşı olanlar da hastalanabiliyor” dedi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Kamusal kapalı alanlarda maske takılmasını tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi daha bulaşıcı olan Delta varyantının hızla yayılması” ifadeleri kullanıldı.