Eğitim

Vaka sayıları hızla 50 binlere doğru ilerlerken Bakan Selçuk yüz yüze eğitim için tarih verdi!

Türkiye’de günlük vaka sayıları 20 binin üzerine çıktı ve uzmanlara göre günlük vaka sayıları önümüzde ki günlerde 50 hatta 100 binlere çıkacak. Vaka sayıları hızla artarken ve delta varyantı tüm Türkiye geneline yayılmışken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim için kesin tarih verdi.

Bakan Selçuk, okulların 6 Eylül 2021 tarihinde açılacağını belirtirken, okulların 6 Eylül’de başlamasının çok önemli olduğunu belirtti. Konuya ilişkin açıklama yapan Selçuk şöyle dedi;

“OKULLARI AÇMAK NOKTASINDA KARARLIYIZ”

Bakan Selçuk, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevapladı. Okulların açılması için belirlenen tarihin vaka sayılarının artışından dolayı ileri bir tarihe alınıp alınmayacağı sorusu üzerine Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

* Biz okullarımızda şu an ne yapılması gerekiyorsa temizlik anlamında ve diğer hazırlıklar anlamında son hızla yürütüyoruz. Dün 81 il müdürümüzle bir toplantı yaptık ve hangi ilimizin, hangi ilçemizin ne tür bir eksikliği var olup olmadığını, bunların belirlenmesi ve okulun temiz belgesinin yenilenmesi sürecinin hızlandırılması noktasında bir görüş alışverişinde bulunduk.

* Gördüm ki gerçekten bir problem yok. Son derece etkili ve heyecanlı bir biçimde bu çalışmalar sürüyor. Okulların 6 Eylül’de açılması bizim için son derece önemli. Çocuklarımızın, velilerimizin, öğretmenlerimizin sabrı konusunda gerçekten müteşekkiriz.

* Okulları açmak noktasında tüm toplumumuzun katkısını bekliyoruz. Biz hazırız ve toplumun sağduyusunun, desteğinin bu konuda hayati bir önem taşıdığının tekrar tekrar vurgusunu yapmak istiyorum. Okulları açmak noktasında çok kararlıyız.

Aşı yaşının 12 yaşa indirilmesi konusunda bir çalışma olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Bakan Selçuk, bu konuda 2020 yılında da var olan bir çalışmanın olduğunu belirterek, ”Bugün Bilim Kurulu’nun da bir toplantısı söz konusu. Orada da bu konular görüşülecek. Bizler de zaten sürekli bir iletişim ve irtibat içerisindeyiz. Bu konularla ilgili bilim insanlarının yönlendirmesi ve birlikte çalışması devam ediyor” ifadelerini kullandı.