EğitimGündem

Burs arayan öğrenciler dikkat! İşte burs veren kurumların listesi ve telefon numaraları..

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenci ve velileri tercih dönemi telaşı sardı. Doğru üniversite ve bölüm arayışında olan öğrenciler araştırmalarını sürdürüyor. Özellikle şehir dışı tercih edecek öğrenciler burs veren kurumları araştırmaya devam ediyor.

Fransa'da Başvurabileceğiniz Burslar - AB-ilan.com

Her yıl kurumlar tarafından belirlenen kontenjan ve şartlarla binlerce öğrenciye burs imkanı sağlanıyor. 2021/2022 eğitim öğretim yılı için de burs veren kurumlar şartlarını açıklamaya başladı. İşte kurumların listesi ve iletişim bilgileri:

 İstanbul Sanayi Odası Vakfı

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

Telefon: 0212 293 5418 / 0212 293 5419

Email: isov@isov.org.tr / egokdemir@isov.org.tr

Adres: İstiklal Caddesi Odakule İş Merkezi Kat:16, Beyoğlu – İstanbul

İSOV belirli üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören adayların başvurularını değerlendirmeye alıyor. Bu bölümler ve okullarla ilgili detaylı bilgiler başvuru formunda yer alıyor. İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Gerekli şartlar:

1-) T.C. vatandaşı olmak,
2-) Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamak, (kredi ve yurtlar kurumundan alınan öğrenim kredisi ve bursu ile engelli öğrencilere verilen burslar hariç),
3-) Gelir düzeyi düşük olmak,
4-) Ara sınıflar için yıllık genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 80 olmak,
5-) Adli sicil kaydı bulunmamak,
6-) İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak,
7-) İlgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim görüyor olmak.

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor. Burs için ayrıca bir başvuru bulunmamakta, tercihlerin yapılmasıyla başvuru yapılmış olacaktır. Ancak bu bursu alanlar ayrıca KYK bursundan yararlanamamaktadır.

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Eğitim-Burs Tel: 444 0 838
Eğitim-Burs Faks(0212) 272 62 17
E-Postayurticiburs@tev.org.tr – yurtdisiburs@tev.org.tr
Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkeleri’ne bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir.  En az 4 saat toplumsal sorumluluk projelerinde yer alınması da koşullar arasında. Bu sene üniversite öğrencileri için belirlenen ücret 700 TL. Detaylı bilgi ve katılım şartları için sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı

Hacı Ömer Sabancı Vakfı

Telefon: +90 (212) 385 88 00

Faks: +90 (212) 385 88 11

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenci ile aşağıda belirtilen burs kapsamındaki üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.

DASEV Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı

DASEV Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı

Telefon: (0322) 359 63 44

Başvuru şartları

  • Kamu haklarından yasaklı olmamak, T.C. vatandaşı olmak,
  • Türkiye’de ikamet ediyor olmak
  • Doğal afet, kaza gibi çeşitli nedenlerle mağdur duruma düşen ve bu durumlarını belirleyen öğrenciler burstan öncelikle yararlandırılır.
  • Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs desteği almıyor olmak,( KYK Hariç)
  • Aynı aileden DASEV Burs Programı’na devam eden başka bir öğrencinin olmaması
  • Başvurularda puanların eşit olması halinde kız çocuklarına öncelik tanınır.

Başarı kriterleri

  • Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak, eşit puan alanlarda öncelik verilir.
  • Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,0 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak.
  • Zorunlu olmamak kaydıyla, “ vakıf gönüllülüğü” taahhüdünde bulunan öğrencilere öncelik verilebilir.
  • Vakıf ve özel üniversiteler ve Açık Öğretim hariç olmak üzere, milli eğitime bağlı üniversite, akademi ya da yüksek okulların 2, 4, 6 yıllık eğitim veren bölümlerini kazanmış olmak (derece alanlar önceliklidir), okuyor olmak