Gündemİzmir Haberleri

İller tek tek açıkladı: Girişler yasaklandı!

Türkiye’de orman yangınları nedeniyle yeni kararlar alınıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de ormanlara girişlerin Valilikçe yasaklandığını bildirmişti. Son olarak Balıkesir ve Kocaeli’nden de yasak haberi geldi.

İzmir, Balıkesir, Kocaeli’de yangınlar nedeniyle yasak kararları açıklandı. Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara giriş yasaklandığı ve 31 Ekim Pazar gününe kadar yasağın uygulanacağı bildirildi.

 

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Belirtilen piknik yapılacak alanlar ile 30. Maddesinde belirtilen girişi yasaklanan tehlikeli ve kıymetli alanların kontrolü Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü ve/veya Orman İşletme Müdürlükleri ile Jandarma Komutanlıklarınca sağlanacaktır. Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31.10.2021 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılmasına saat 20.00’den sonra müsaade edilmeyecektir” denildi.

İzmir için yasak açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir’de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım.” İfadelerini kullandı.