Gündem

PTT herkese para veriyor mu? Açıklama yapıldı!

Bazı internet sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında PTT kimlik kartıyla giden herkese gişelerden 1500 TL verildiği yönünde haberler yapılıyor. PTT tarafından söz konusu iddialara yanıt geldi. Yapılan açıklamalarda söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Kimlikleri ile PTT’ye giden vatandaşlara gişelerden para ödemesi yapılacağı haberleri yapılıyor. Söz konusu haberlere ilişkin olarak PTT yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

PTT konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“PTT’nin başvuran herkese kredi verdiği, PTT gişelerinden para dağıtıldığı” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktır.

Vatandaşlarımızı yanıltarak internet sitelerinin giriş sayısını arttırmaya ve bu sayede reklam geliri elde etmeye yönelik bu tür haberlere itibar edilmemesini önemli rica ederiz.

Hizmetlerimize ilişkin bilgilendirmeler, resmi internet sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan yapılmakta olup, kredi hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgilere www.ptt.gov.tr internet adresimizden ulaşabilirsiniz.”
Öte yandan vatandaşlar kredi kartı ödemelerini PTT işyerlerinden kolayca gerçekleştirebiliyorlar. Şirket resmi sayfasında konuyla ilgili açıklamada, “Kredi kartı müşterisi olduğunuz bankaya gitme zahmetine girmeden diğer faturalarınız ile birlikte kredi kartı borcunuzu da PTT’den ödeyebilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.