GenelGündemTeknoloji

Instagram açıkladı! Kullanıcılarına güzel haber..

Gündelik hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen sosyal medya özellikle Z kuşağı için ayrı bir önem taşıyor. Video ve fotoğraf paylaşım sitesi olan Instagram kullanıcılarını sevindiren bir haberle gündeme geldi.

Instagram Reels son dönemde oldukça popüler hale geldi. Instagram fazlasıyla ilgi çeken Reels için süre sınırını geçen yıl eylül ayında 15 saniyeden 30 saniyeye çıkarmıştı.

Instagram, 60 saniyelik Reels içerikleri kaydedilebileceğini Twitter hesabından duyurdu. Instagram duyurusunda ise sosyal medyada popüler olan bir beyin meme’ini kullandı. Böylece Instagram, esprili bir dil kullanarak Instagram Reels için süre sınırının arttığını herkese ilan etti.

Instagram Reels Twitter paylaşımı

Gizli hesap sayılacak

Gençler Bizden Ne Bekliyor? | Sivil Yaşam Derneği

Fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram üzerinden gizli hesap veya açık hesap olarak paylaşım yapılabilmekteydi. Ancak flaş bir açıklama geldi. Artık 16 yaş altındaki kullanıcıların açtığı hesaplar otomatik olarak gizli hesap statüsünde sayılacak. Bu sayede sadece onaylı takipçiler bu hesapları takip edebiliyor olacak ve paylaşımları beğenip yorum yazabilecek.

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, Instagram’ın “gizli hesap” olarak atadığı beş hesaptan sadece birinin kullanıcı tarafından “herkese açık hesap” haline getirildiğini ortaya koydu.