Aydın HaberleriGündemMuğla Haberleri

Aydın’da orman yangını! Alevler yolları kapattı

Türkiye’de birçok ilde farklı noktalarda yangınlar sürüyor. Acı haberler de peş peşe geliyor. Bir kötü haber de Aydın’dan geldi. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde orman yangını çıktı. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek, Muğla il sınırlarındaki Kavaklıdere ilçesine de sıçradı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Adana, Denizli, Isparta, Marmaris, Köyceğiz, Milas, Bodrum, Manavgat’ta ve birçok farklı yerde çıkan yangınlarla mücadele sürüyor. Son gelen habere göre, Aydın’da da yangın çıktı. Yangın, saat 16.00 sıralarında kırsal Başalan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayılıp, Muğla il sınırındaki Kavaklıdere Mahallesi’ne sıçradı.

TAHLİYE KARARI

Alevlere 1 helikopterle havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle de karadan müdahaleye başlandı. Alevlerin ilerlediği Kavaklıdere’ye bağlı kırsal Harmanbelen Göncüler ve Ortaköy mahallelerinin tahliye edilmesine karar verildi. Alevler 3 mahalleye giden yolları da kapattığı için takviye olarak gönderilen ekiplerin de bölgeye ulaşmakta güçlük çektiği bildirildi.