Gündem

Vaka Sayıları Artışta 25 Bine Yaklaştı

1 Temmuz’da Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Tatil sezonun açılmasıyla, yerli ve yabancı turistlere paralel olarak vaka sayıları da artış gösterdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüs aşılaması acil kullanım onayı verilmesinin ardından 14 Ocak 2021’de başladı. Yaz döneminin gelmesiyle birlikte aşılama oranları düşüş gösterdi. Vatandaşların birçoğu aşı için gereken özeni göstermezken vaka sayılarında artış her geçen gün yükseliyor.

Vaka Sayıları Artışta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Günlük vaka sayısı 25 bine yaklaştı. Salgınla mücadelenin kurallarına uyarsak ve aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. İlk doz aşılar gibi, zamanı gelmiş ikinci ve üçüncü doz aşılar da son derece önemli” ifadelerini kullandı.

126 Kişi Virüs Kaynaklı Hayatını Yitirdi

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde 3 Ağustos Salı günlük vaka sayıları paylaşıldı. Vakalardaki artış korkuttu. Buna göre, Türkiye’de son 24 saatte toplam 256.163 test yapıldı. Vaka sayısı 24.832’ye yükseldi. Vefat sayısı yükseldi. 126 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 6.243 oldu.