Gündem

Sosyal medyada ‘HelpTurkey’ paylaşımı yapanlar dikkat: Soruşturma başlatıldı!

Türkiye’de çıkan yangınlar nedeniyle pek çok kişi sosyal medyadan ‘HelpTurkey‘ paylaşımı yapmıştı. Gelen son haberlere göre, paylaşımlar ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Türkiye’de çıkan yangınlar için ‘Helpturkey’ (Türkiye’ye yardım edin) paylaşımları gündem olmuştu. Yapılan paylaşımlarda, “Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum. 112 adet yangın sebebiyle perişan ve harap olduk. Halen devam etmekte olan yangınlar çok güçlü. Bunları söndürmeye yetecek adette uçağımız yok. Birçok insanı, sayısız hayvanı ve ormanlarımızı kaybettik. Lütfen bize yardım edin. Sadece bir dünyamız var” mesajı paylaşılmıştı.

Soruşturma başlatıldı

Gelen son haberlere göre ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç unsuru içerdiği tespit edilen paylaşımlarla ilgili resen soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya paylaşımlarına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Bu böyle gidiyor, gidecek. Bunlara da kafayı takmanıza gerek yok. Biz bu sahtekarlarla savaşa savaşa buraya geldik. Ne olacak? Hashtag atacakmış da falan. Ne yaparsanız yapın. Biz dimdik ayakta duruyoruz. Yolumuza da devam ediyoruz.”