Gündemİzmir Haberleri

İzmir’e kötü haber: Vaka sayılarıyla ilgili flaş gelişme!

Koronavirüsle mücadele devam ederken, vaka sayılarındaki artış da endişeye neden oluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 24-30 Temmuz illere göre haftalık vaka sayısının bulunduğu haritayı paylaştı. Bakan Koca’nın paylaştığı haritaya göre, İzmir’de vaka sayısında artış görüldü. Buna göre, İzmir’de her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 43.30 oldu. Bakanlığın 17-23 Temmuz verilerine göre 100 binde görülen koronavirüs vaka sayısı İstanbul’da 88,19, Ankara’da 69,13, İzmir’de 33,43’tü.

‘AŞI OLMA ORANI YÜKSEK OLAN İLLER VAKA ARTIŞLARINDAN AZ ETKİLENİYOR’

Bakan Koca haritayı paylaşarak, ”İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun.” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Bakan Koca Twitter hesabından vaka sayısının en çok arttığı illeri duyurdu. Koca, açıklamasında ”Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis. Daha çok aşı olan kişi daha az salgından etkilenmek demek. Aşınızı zaman kaybetmeden olun.” dedi.