Ekonomi

Arabası olanlar için önemli karar: 30 Kasım’a kadar bu ödemenin yapılması gerekiyor!

Arabası olanları ilgilendiren flaş bir karar açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, mücbir sebep hali ile 2021 yılı motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme süresi uzatıldı. Buna göre ödemelerin 30 Kasım 2021 günü sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Türkiye’de orman yangınlarından etkilenen yerler için yeni karar alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarından etkilenen yerler için mücbir sebep hali ilan edildi. Bu yerlerde vergi ödeme süreleri de ertelendi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, 2021 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödeme süresi uzatıldığı bildirildi.,

Banka yada kredi kartı ile ödenebiliyor

Bakanlık konuya ilişkin açıklamasında, “2021 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksiti 30.11.2021 Salı günü sonuna kadar ödenebilecektir.” İfadelerini kullandı. 2021 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümünden kredi kartları veya banka kartları ile yapabiliyorlar.