GündemSağlık

Bakan Koca Uyarıda Bulundu: Tedbirlere Uyun Aşınızı Olun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarının artışıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu, Koca, “Vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutabilmek için artış hızı yavaşlamalı. Tedbir ve aşı ile bunu başarabilirsek, kontrol bizde kalacak. Tedbirlere uyun, aşınızı olun” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından günlük covid-19 vaka tablosunu paylaştı. 5 Ağustos Perşembe günü yapılan test miktarı düşüşe geçerek 245.152 kişi oldu. Pozitif vaka sayısı 24.297 kişi olurken vefat sayısı düşerek 108 kişi covid-19 kaynaklı nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı da artışa geçerek 6.636 kişi oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Son 1 Haftada Vaka Sayısı En Çok Artan İli Açıkladı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis. Daha çok aşı olan kişi daha az salgından etkilenmek demek. Aşınızı zaman kaybetmeden olun” ifadelerini kullandı.

Her fırsatta aşının önemini dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , aşı hızının artması gerektiğini bildirerek, “Vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutabilmek için artış hızı yavaşlamalı. Tedbir ve aşı ile bunu başarabilirsek, kontrol bizde kalacak. Tedbirlere uyun, aşınızı olun” dedi.