GenelSağlık

Araştırmacılardan Önemli Açıklama! İnsanlar En Fazla Kaç Yıl Yaşayabilir?

Bilim insanları yeni bir araştırmaya imza attı. Yaşam kalitesini ve süresini arttırmak isteyen insanların çabaları sonuç vermeye başladı. Kullandığımız ilaçlar, tedaviler, aşılar, doğum sürecinin daha kontrol altında olması gibi pek çok tıbbi gelişmenin bu süreyi uzattığı ve yaşam kalitemizi arttırdığı tespit edildi. Yapılan araştırma sonucu 120-150 yıla kadar yaşam süresinin uzadığı ifade edildi.

En fazla 150 yıl

Yapılan bu önemli araştırmalar sonucu araştırmacılar, bir kişinin pandemiden, diyabetten, kalp hastalıklarından kurtulup iyi, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürse bile en fazla 150 yıl yaşayabildiğini tespit etti.

Timothy Pyrkov ve ekibi bu çalışmayı yayımladı. New York, Buffalo’daki Roswell Park Kapsamlı Kanser Merkezi ile çalışan Pyrkov, insan grupları üzerinde araştırmalar yaptı. Bu grupları araştırmacı yaşlarına göre bölümlere ayırdı. Katılımcıların kan hücrelerinin sayısı ve attıkları adım sayısını kaydetti.

Bulgular, zamanla vücutlarının fizyolojik direncinin azaldığını ve hastalıklara yakalanmaya karşı daha duyarlı ve savunmasız hale geldiğini gösterdi. Buna göre Pyrkov yaşlanma sürecini daha da ortaya çıktığını, doğal olarak, her organizmanın stres faktörlerinden bağımsız olarak mutlak bir “var olmayı durdurma” noktası bulunduğunu belirtti. Şimdiye kadar en uzun süre yaşayan kişi 122 yıl 164 gün yaşayabildi.

Sağlıklı yaşayabilmek için;

1) Uyandığınızda, 1 saat içinde kahvaltı yapın

2) Her gün en az 10 porsiyon sebze ve meyve tüketin

3) Her gün en az 1 kâse tam tahıl ve baklagil tüketin

4) Öğle ve akşam öğünlerinde, genellikle beyaz et tüketin

5) Her gün en az 1/3 kâse kabuklu yemiş tüketin, bol baharat alın

6) Omega-3 içeren takviye besinler tüketin

7) Her gün, en az 4 fincan çay için

8) Et, işlenmiş gıda, trans yağlar ve süt ürünlerini sınırlandırın

9) Diyet için vücudun ahengini bozmayın

10) Sigara ve alkol tüketmeyin