Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bundan sonra izin verilmeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın mahalline görevli olmayanların girişinin yasaklandığını duyurdu.

Türkiye’de orman yangınları devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bilgilendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, “44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196’sı kontrol altına alınmış vaziyette.” İfadeleri kullanıldı.

Görevli olmayanlar alınmayacak

Karadan ve havadan müdahale araç sayısı hızlıca artığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli.

Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır.” Açıklamalarında bulundu.

Yangın bölgelerindeki bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceğe Nefes Kampanyası’yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz.” dedi.