Magazin

Güntekin Aydoğdu hayatını kaybetti! Güntekin Aydoğdu kimdir?

TRT sanatçılarından Gültekin Aydoğdu hayatını kaybetti. Sanatçının vefatı ardından TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Sobacı, “ Kurumumuza önemli katkılarda bulunmuş sanatçımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

1966 yılında TRT Ankara Radyosu’na kanun sanatçısı olarak giren ünlü sanatçı Gültekin Aydoğdu hayatını kaybetti
Sanatçının vefatı ardından TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zahid Sobacı sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

Sobacı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

TRT Ankara Radyosu’nda uzun yıllar koro şefi ve kanun sanatçısı olarak görev yapan, büyük ailemizin değerli bir ferdi olan Gültekin Aydoğdu’nun vefatını öğrenmiş bulunmaktayım. Kurumumuza önemli katkılarda bulunmuş sanatçımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Güntekin Aydoğdu, 1983 yılından, emekli olduğu 2001 senesine kadar, Ankara Radyosu ve Televizyonunda Fasıl, çeşitli koro ve solo programlarını yönetmişti. Gültekin Aydoğdu, 19 Ocak 1936  Antalya doğumludur. Sanatçı aynı zamanda 1964 yılında kurulan Hacettepe Tıp Fakültesi Türk Müziği Korosunun ilk yöneticisidir.