Gündem

Yarın için illere sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı!

Gelen son dakika bilgisine göre, illere sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Peki, hangi iller için uyarı yapıldı? Sarı ve turuncu kodun anlamı nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı önlem almaları için günlük değerlendirmelerini paylaşıyor. Kurum tarafından bugün illere sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Ayrıca İstanbul Valiliği de sosyal medyadan yarın ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’da Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre; yarın (7 Ağustos) yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Turuncu kod nedir? Turuncu kodlu uyarı yapılan iller hangileridir?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.
Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Bolu, Sakarya, Bartın, Karabük

Sarı kod nedir? Sarı kodlu uyarı yapılan iller hangileridir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
Bilecik, Bursa, Kocaeli, Yalova, İstanbul