Gündem

Suudi Arabistan Hükümeti Duyurdu: Umreye Gidecekler İçin …

Geçtiğimiz yılarda covid-19 kaynaklı olarak gerçekleştirilemeyen hac ve umre seferleri Suudi Arabistan Hükümeti tarafından alınan kararlar doğrultusunda bu yıl ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlara kapılarını açacak. Yapılan başvurular Pazartesi gününden itibaren değerlendirilecek ve 2 milyon umreci ülkeye kabul edilecek

Onedio’ da yer alan habere göre;  Tüm dünyayı saran covid-19 salgını nedeniyle umre ziyaretleri gerçekleştirilememişti. Ardından 7 ay sonra sadece ülkede yaşayan vatandaşlar için umre ziyaretleri 4 Ekim 2020’de yeniden başlamıştı. Yine ardından 4 Kasım 2020 tarihinde yurt dışından gelen yabancılar 3 günlük zorunlu karantinanın ardından ibadetlerini gerçekleştirmek için ülkeye alınmıştı.

Günlük 60 bin kişi

Bu yıl ise Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdulfettah Bin Süleyman, Kabe’nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram’ın yabancı ülkelerden umreciler ve ibadet amaçlı ziyaretçileri karşılamaya hazır olduğunu belirtti.

Aşı Kartı Olmayanlar Alınmayacak

Başvurular “Eatmarna” (İtemerna) uygulaması üzerinden yapılacak. Başvuru yapmış kişilerde aşı zorunluluğu olması bildirildi. Covid-19 tedbirlerine uyularak gerçekleştirilecek ziyaretlerde günlük 60 bin, aylık ise yaklaşık 2 milyon umreci ziyaret edecek.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdulfettah Bin Süleyman, bakanlığın, umrecilerin hangi ülkelerden kabul edileceği ve sayılarının belirlenmesi konusunda yetkili makamlarla koordinasyon içinde çalıştığını bildirdi.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 24 ülkeden yapılan ziyaretler gerçekleştirilmemiş ülkenin vaka sayılarına göre ülkelerin uçuş kısıtlaması durumunu yeniden değerlendireceği ifade edilmişti.